Haberler

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş,  Türkiye'nin Ortadoğu'da rejime muhalefet eden ve silahlı saldırı yapan üst düzey kişilerin kaçtığı ve sığındığı ülke durumunda olmaması gerektiğini ifade etti.

Güneş,  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, batı basınında IŞİD konusunda Türkiye hakkında çok sayıda haber ve fotoğrafın yer aldığını belirterek,  "Devletin en üst düzeyinden öğreniyoruz ki bunların hepsi doğru. ABD'nin öne sürdüğü ve bölgedeki tüm ülkeleri kapsayan plana Türkiye katılmıyor. Rehinesi olan bir tek Türkiye mi var? Başka ülkelerin rehinesi yok mu IŞİD elinde? Petrol meselesi önemli. Fiyatları konuşuluyor. Kaçak petrol geliyorsa onların demektir. Kaçak petrolü niye durdurmuyorsunuz? Sınırlarınızı kapatırsanız, petrol kaçağını önlerseniz IŞİD konusunda önemli mücadele yapmış olursunuz" dedi.

Türkiye'den IŞİD'e katılım olduğunu, ancak katılımın durdurulmadığını savunan Güneş, "Suriye ve Irak'ta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, savaşan, oradan gelmeyen, ölmüş olan var mı, yok mu? Kimliklerini açıklayın. Biz biliyoruz. Niye örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Bunların sayıları bir kaynağa göre 400, başka kaynağa göre bin 500... Tarık Haşimi Türkiye'de oturuyor. IŞİD Musul'u el e geçirdiğinde onları alkışladı. IŞİD'in arkasındaki temel güçlerden biri Saddam bakiyesi. Haşimi de Saddam bakiyesi. Madem Haşimi bizde, 49 rehineyi kurtarsın.  Hükümet, Haşimi ile kanki..." diye konuştu.

Güneş, Türkiye'nin Ortadoğu'da düştüğü durumun içler acısı olduğunu ileri sürerek, Batı basınında "Türkiye'nin batı ittifakından fiilen çıktığı" konusunda yayınların yer aldığını söyledi. Türkiye hakkındaki iddiaların vahim olduğunu savunan Güneş, bunu aşmak için Hükümet'in Batılı müttefiklerle daha yakın işbirliği içinde olduğunu, gerekli adımları atmaya hazır olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla ziyaret ettiği ülkenin Katar olduğunu belirten Güneş,  bugüne kadar 8 ziyaret gerçekleştirdiğini kaydetti. Katar'ın "El Kaide'nin ardındanki ülke" olarak bilindiğini ifade eden Güneş, "Katar;Mısır'dan kaçan İhvan'ın tepe yöneticilerini daha fazla içinde tutamayacağını, bunlardan kurtulmak istediğini ifade ediyor. Onları  ilk kabul etmeye hazır bu Hükümet. İnanılır gibi değil. Türkiye'de bulunan Tarık Haşimi insan ölümlerine neden olan saldırıları düzenlettiği için mahkum edildi ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan kişi...Hükümet'e bu yetmiyor, İhvan'ın üst düzey liderlerini alıyor. Türkiye Ortadoğu'da rejime muhalefet eden ve silahlı saldırı yapan üst düzey kişilerin kaçtığı ülke durumunda olmamalı" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük toplumsal konusunun işsizlik olduğunu belirten Güneş, TÜİK'in işsizlik verilerini doğru yayınlamadığını ileri sürdü. İşsizlik verilerinin hesaplanmasının Euro Stad formatına göre değiştiğini anlatan Güneş, şu anda resmi işsizlik oranının yüzde 9,1 değil,  yüzde 9,9 olduğunu söyledi. Güneş, Türkiye'de işsizliğin Avrupa'dan yüksek olduğunu ifade ederek, ancak işsizlik rakamlarıyla oynandığını, Hükümet eliyle hayal tacirliği yapıldığını savundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Tarık Haşimi Hurşit Güneş Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title