Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, " Türkiye'de bir çocuk politikasına ihtiyaç var. Bunu da yapabilecek olan insana değer veren, emeğe değer veren sosyal bir anlayış" dedi.

CHP Kültür ve Sanat Platformu tarafından Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde Türkiye'de Çocuk İşçiliği Paneli düzenlendi. Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Hak-İş'in "Emek" konulu kısa film yarışmasında "Fıtrat" adlı kısa filmiyle birinciliğe layık görülen yönetmen Suat Eroğlu konuşmacı olarak katıldı.

"Fıtrat" adlı kısa filmin izlenmesiyle başlayan panelin ilk konuşmasını yapan Karakaş, uluslararası sözleşmelerde 0-18 yaş arasındaki herkesin çocuk olarak nitelendirildiğini belirterek, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun çocuk olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkelerin başında geldiğini ifade eden Karakaş, söz konusu genç nüfusun avantaja dönüştürülebilmesinin iyi bir eğitimle mümkün olacağını kaydetti.

ILO sözleşmeleriyle sınırlandırılan çocuk işçiliğin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Karakaş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birçok yerinde çocuklarımız kaliteli ve eşit eğitim alamıyor. Çocuklara karşı maalesef şiddet var, istismar var. Bunların yanında bir de sokak çocukları sorunumuz var. Aslında resmi olarak 900 bin çocuğumuz çalışıyor görülüyor ama bize göre bu sayı aslında daha da fazla. Bu da gösteriyor ki Türkiye'de bir çocuk politikasına ihtiyaç var. Bunu da yapabilecek olan insana değer veren, emeğe değer veren sosyal bir anlayış. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi ile mümkün. Çünkü diğerleri buna önem vermiyor."

Karakaş, çocukların eşit şartlarda yetişmediğini ve eşit imkanlardan faydalanmadığını dile getirerek 2015'te yapılacak genel seçimler için hazırlayacakları seçim bildirisinde çocuk ve emekçi haklarına geniş bir şekilde yer vereceklerini bildirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Fıtrat filminde Türkiye'nin çalışma hayatı gerçeklerinin konu edildiğini, yoksuluğun ve açlığın fıtrat olmadığını, bu olguların önlenebileceğini bildiklerini söyledi.

Çocukların sadece oyun oynayarak büyüyebildiği bir dünyanın mümkün olduğunu bildiklerini ifade eden Taşdelen, çocuk işçiliğin temel kaynağının sermayenin dizginlenememesi, işsizlik ve çaresizlik olduğunu belirtti.

Paneli, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Dereli ve çok sayıda kişi takip etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ercan Karakaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title