Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

"Otoriter ve totaliter rejimlerde rastlanan sansür olaylarının devam etmesi, hoşa gitmeyen oyunların ve eserlerin programlardan çıkarılması, Türkiye'yi çağdaş dünyadan uzaklaştırıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Otoriter ve totaliter rejimlerde rastlanan sansür olaylarının devam etmesi, hoşa gitmeyen oyunların ve eserlerin programlardan çıkarılması, Türkiye'yi çağdaş dünyadan uzaklaştırıyor" iddiasında bulundu.

Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısı'na? karşı olan sanatçıların görevden uzaklaştırıldığını, bunların yerine, liyakate bakılmaksızın görevlendirmelerin yapıldığını" ileri sürdü.

Sürecin böyle devam etmesi durumunda sanat kurumlarının işlemez hale geleceğini belirten Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer yandan otoriter ve totaliter rejimlerde rastlanan sansür olaylarının devam etmesinin, hoşa gitmeyen oyunların ve eserlerin programlardan çıkarılmasının rutin hale gelmesi Türkiye'yi çağdaş dünyadan uzaklaştırıyor. Tüm dünyada takdir gören Fazıl Say'ın eserlerinin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın programından çıkartılmasından sonra, şimdi de Shakespeare'in Macbeth oyunu Devlet Tiyatroları programından çıkartıldı. Çünkü oyun, iktidar hırsıyla suç işleyerek yükselen Macbeth'in trajik sonuna ilişkin bir içeriğe sahip. Anlaşılan Hükümet kendisini aynada görmek istemiyor. O nedenle de yasaklıyor.

Ancak sansürlerle, yasaklamalarla demokrasi de olmaz, iktidarda da kalınamaz. Anayasada yer aldığı gibi sanatı ve sanatçıyı korumakla yükümlü olan Hükümeti ve onun Kültür Bakanını, sanata ve sanatçılara açtıkları savaşa son vermeye çağırıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ercan Karakaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title