Haberler

CHP'den Seçim İddiası

Balıkesir'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim sonuçlarından beklentilerini açıkladı.

Balıkesir'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim sonuçlarından beklentilerini açıkladı. İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 ilçede şu anda önde olduklarını ve seçimi de yüzde 39-40 oy oranı ile kazacaklarını iddia etti.

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Av. Muzaffer Mavuk, iki gün önce miting düzenleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazılarının uykusunu kaçırdığını kaydetti. Mavuk, "Belediye başkan adaylarımızın gitmedikleri yer, uğramadıkları yer kalmadı. İki gün önce genel başkanımızın katılımı ile miting düzenledik. Emniyet Müdürü ile mitingin emniyeti konusunda görüşürken, şaşırdığım bir soru sordu. 'Hangi illerden gelecekler, tedbir alalım' dedi. Hiç bir ilçeye bir kuruş lira göndermeden, tahminen 60 bin kişi ile mitinge sığmadık. Gönüllü, heyecanlı, istekli bir kalabalık gerekli mesajları verdi. Bazılarının uykusu kaçtı. O coşku bazılarının uykusunu kaçırdı. O gecenin sabahı kalktığımızda manipüle edilmiş broşürler vardı. 2009 yerel seçim sonuçları ve gezici anketi sonuçları, gerçekle ilgisi olmayan broşür dağıttılar. Twitter'da açıklamalar vardı. Gizli bir anlaşma ile Sami Bey'i, Edip Bey aday yapmış. CHP'nin adayı olmuş. Sami Bey'i tanıyan tanır. İkili oynamayan, olduğu gibi olan bir abimizdir. Alabildiğine ilçelerde manipülasyon yaparak, değişik anketler göstererek, ben kendisinin yayınladığını düşünemiyorum İsmail Ok adına yayın yapılıyor. Bu her yerde yapılıyor. İstanbul'da da Sarıgül istifa etti şeklinde mesajlar gönderiliyor. Dün MHP İl Başkanı beni aradı, 'Başkanım Twitter'da İsmail Ok istifa etti, MHP, CHP'yi destekleyecek şeklinde şeyler var' dedi. Partimizin, gençlik kollarımızın böyle bir çalışması yok. Bunun tersi olanlar, bu tip şeyler yaptılar. Etik kurallardan vazgeçmedik. Gerçek olan 1. Parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Yüzde 38,8'dir. Diğer partilerin oranlarını vermiyorum. Yüzde 39-40 civarında CHP büyükşehiri kazanacaktır. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Havran, Balya, Gönen, Erdek, Marmara Adası, Bandırma, Manyas, Susurluk, Karesi, Altıeylül, Sındırgı, Savaştepe, İvrindi'de birinci partiyiz şu anda. Bu ilçelerde birinci partiyiz. Biz bunları söylüyoruz, sözlerimizin arkasındayız" dedi.

Asparagas anketlere ve broşürlere itibar edilmemesini isteyen Muzaffer Mavuk, "Bizde anket yayınladık. Bakın partimizin amblemi var. Gizli, saklı hiç bir şey yapmıyoruz. Dağıtılanların arkasında hiç bir şey yok, kimin dağıttığı belli değil. Bir tarafta gerçek oranlar, bir tarafta algıyı etkilemek için dağıtılan broşürler var. Bugün yine 'İsmail Ok Yalanları' diye bir broşür, bunu da kimin dağıttığı belli ama bunu bizim gibi amblemini koyup, dürüstçe davranan bir parti yok karşımızda. Mitingimiz hepsinin kimyasını bozdu. Bizi destekleyenler ilçelerinde de büyükşehirde de altı oka damgayı basacaklardır" dedi.

SÖZAT'TAN ESKİ BAŞKANA GÖNDERME

Balıkesir'de Doğru Yol Partisi'nden uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Av. Sami Gökdeniz'in AK Parti'yi desteklemesiyle ilgili konuşan DYP'den uzun yıllar milletvekilliği yapan eski Doğru Yol Partili şu anki CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Sami Gökdeniz'e tepki gösterdi. Sözat, "Ben Sami Bey'e (Sami Gökdeniz) bir anlam veremiyorum. Geçmişte beraberdik, benim ona nasıl bir iyiliğim olduğunu kendi biliyor. Bunun canlı şahidi de Haydar Altıntaş'tır. Alınmış olan Genel İdare Kurulu Kararı'nı bozdurarak arkadaşın ikinci dönem belediye başkan adayı yapılmasında tek katkısı olan kişiyim. Herhalde şuna alındı; Ben ona bir şaka yaptım ona alınmıştır. Benim adım Sami Sözat, ben pantolonlu Sami'yim' dedi. Bana 'Ben etekli miyim?' dedi. Ben de valla eteklisin dedim. Aramızdaki fark bu Sami' demiştim. Buna kırılmış olabilir, ciddiye almış olabilir. Ona iyiliklerim olmuştur, kötülüğüm olmamıştır" dedi.

Toplantının sonunda CHP'ye katılan 20 kişiye rozetleri takıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi MUZAFFER MAVUK Balıkesir Sami Bey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title