Haberler

CHP Çankaya Adayı Taşdelen'den TMMOB'a Ziyaret

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Türkiye'de şehirlerin katılımcılıktan uzak olduğu için iyi yönetilmediğini savunan Taşdelen, "Ülkemizde şehirler insan merkezli değil rant odaklı olarak görülüyor. Bu anlayışı yıkacağız, rantı kamunun hizmetine sunacağız. Çankaya'da örnek bir katılım modeli oluşturacağız" dedi.

"Proje Demokrasisi" uygulaması hakkında da bilgi veren Taşdelen, şöyle devam etti:

"Yerel politik yaşama halkın katılımını temin için; halk temsilcilerini, özgür ve demokratik olarak seçebilme hakkı ne kadar gerekliyse kent için alınan kararlara katılımı da o kadar gereklidir. Yerel politik yaşamda etkin bir katılım için; halkın yerel, politik ve idari yapılarda belirleyici olması temel bir zorunluluktur. Toplum geleceğini etkileyecek her tür önemli projede halka danışma gereği çok önemlidir. Yerel politik kararlarını; uzmanlardan oluşacak ekiplerce gerçekleştirilecek kentsel ve bölgesel planlara dayandırılması büyük önem taşımaktadır.

Gezi direnişi gibi dünyanın birçok kentindeki mücadelelerin temel talebi kent yönetimine katılım, karar alma süreçlerinde söz hakkı ve her türlü yönetsel kararda yurttaşlara bilgi verilmesi ve onayının alınmasıydı. Bu talep yeni yüzyılın temel talebi ve mücadele çizgisi olarak belirmeye başlamıştır ve gün geçtikçe daha zengin bir içeriğe kavuşacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

mehmet soğancı alper taşdelen türkiye çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title