Haberler

Cezaevine Erkek Olarak Girdi Kadın Olarak Çıktı

Güncelleme:

Çeşitli suçlardan cezaevinde yatan transseksüel Yunus A. mahkeme kararıyla adını değiştirdikten sonra cinsiyet değişikliği için açtığı davayı da kazandı.

Çeşitli suçlardan cezaevinde yatan transseksüel Yunus A. Önce mahkeme kararıyla adını değiştirdikten sonra cinsiyet değişikliği için de dava açtı. Mahkeme, 27 yaşındaki Yunus A.'nın talebini kabul ederek cinsiyet değişikliğine karar verdi. Yunus A., ameliyat için İnfaz hakimliğine başvurdu. Hakim Yunus A'nın ameliyat olmasına karar verdi.

ÖNCE İSİM SONRA CİNSİYET

Maltepe 2 No'lu L Tipi cezaevinde uyuşturucu kullanma, yaralama, tehdit, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından hükümlü olarak yatan 27 yaşındaki transseksüel Yunus. A. adını mahkeme kararıyla Aslı A. olarak değiştirdi. Daha sonra cinsiyet değişikliği için dava açtı. Anadolu 22. Asliye Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz yıl cinsiyet değişikliğine izin verilmesine karar verdi. Marmara Üniversitesi eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aslı A.'ya, 'cinsel kimlik bozukluğu' tanısı konuldu.

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN İFADE

Hastane heyet raporunda Aslı A.'nın psikolojik cinsel kimliğine uygun şekilde biyolojik cinsiyetinin kadın olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından gerekli olduğunu belirtti. Hastane raporunda "Kişinin cezaevi koşullarının da cinsel kimliğine uygun hale getirilmesi, öz bakımı için gerekli malzemelerin temini konusunda gerekli kolaylıkların sağlanması ruh sağlığı açısından önemlidir ve gereklidir. Kişinin cinsiyetinin kadın olarak değiştirilmesi ve gereken operasyonlar için ruh sağlığı açısından bir engel bulunmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Maltepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (43)

SanjarmobilWeb@haberler.com:

Kıyamet alametleri hep bunlar... yakındır kıyamet. RABBİM sen sonumuzu hayır ihsan eyle....

41
10
yanıtYanıtla
İNADINA CHP:

BİZİM PARTİ DE HER SEÇİME ERKEK GİBİ GİRİYOR, KADIN GİBİ ÇIKIYOR, BİZİM İÇİN RUTİN BUNLAR

36
10
yanıtYanıtla
toby:

kirt değil mi dönmesi çok normal

16
29
yanıtYanıtla
32 farzi bilmeyen bir nesil yetisti...:

32 farzi bilmeyen bir nesilden, , ne beklenilir, . . . ?

33
12
yanıtYanıtla
Nühü:

Dışarda kararsız kalmış ama içerde buldurmuşlar kimliği

32
5
yanıtYanıtla
Irfan eMobil-IOS:

Arastirin kürt cikar

4
28
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN MÜ''MİN KÜRD:

BÜLENT ERSOY KÜRT''MÜ! NE KADAR KÖTÜ BİR ZİHNİYETE SAHİPSİNİZ KİŞİ KARŞISINDAKİNİ KENDİSİ GİBİ GÖRÜRMÜŞ.

yanıt8
yanıt3
Cizrelim@m.m:

Nedir kürtlere olan bu kin öfkeniz her biseyden kürtleri agziniza alıyorsunuz nasıl bir beyin taşıyorsunuz

yanıt8
yanıt2
adanali:

bir türk olarak seni kiniyorum yanlissin

yanıt8
yanıt2
ertan.fm@m.m:

Irfan.e...Bunları iyi tanıdığına, nereli olduğunu bildigine göre senin arabanın motoruda arkada.

yanıt5
yanıt2
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title