Haberler

Cemaat'e Yönelik Operasyonda Sorgular Tamam, Karar Saat: 14:00'te Açıklanacak

Güncelleme:

Cemaat'e yönelik operasyon kapsamında aralarında Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 12 kişinin Adliye'deki sorgusu tamamlandı. 12 şüphelinin sorgulamasını yapan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, kendisiyle görüşen avukatlara, kararı bugün saat 14.00'te açıklayacağını bildirdi. Hakimin, gözaltındakilerin avukatlarına, "Uzun süre sorgulama yaptım, sağlıklı değerlendirme yapamam." dediği belirtildi. Avukatlar, karara itiraz etti.

KARACA'NIN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, mahkeme başkanının kendilerine bu gece ve yarın davayı değerlendirip kararını yarın 14'de açıklayacağını söylediğini belirtti. Duran, "Şüpheli arkadaşların kaldıkları yerler soğuk olduğundan, mescitte kalma teklifinde bulunuldu, hakim de uygun buldu. Mescidi uygun hale getiriyorlar. İçerideki insanlar ifadelerini tevekkülle verdiler. Karar ne olursa olsun, hayır olacağını düşünüyorlar. İnşallah hepsi için tahliye kararı olur." dedi.

DOSYAYI GÖRMEDİK

Duran, sorgulaması yapılan şüphelilerin kendileri hakkındaki dosyaları görmediğini ifade ederek, "Hayali bir senaryo ile karşı karşıyalar. Şikayet dilekçesi olmadığı için neyi nasıl savunacaklarını bilmiyorlar." dedi.

Av Duran'ın diğen açıklamaları şöyle;

"KARACA'NIN MORALİ İYİ"

Moral durumları çok iyi, yarın itibariyle 6 gün olacak. Buna rağmen, moraller iyi, inancı tam. Çünkü yanlış bir iş yapmadığından eminler. Müvekkilim Karaca isnat edilen suçlar okununca gülüp geçiyor. 2. gün şöyle bir değerlendirmesi oldu: 'Arkadaşlar, bunlar bizi tutuklayacaklar' dedi. Biz de zaten o kanaat neticesinde o tavrı (Daha önce ifade ettiği 'tutuklanma bekliyoruz' sözleri) gösterdik.

Müvekkilim Hideyet karaca savunmasını yapmadı. Çünkü kendisine somut bir iddia yöneltilmedi. Buna rağmen tutuklanmaya sevk edildi. Bunu siyasi olarak değerlendirdi. Son zamanlardaki siyasi düzenlemeler; politikacıların en az 3 yerde operasyonları dillerine dolandırmaları bunda etkili oldu. Bunların da karara yansıyacağını düşünüyor. Hidayet bey, kararın ne olursa olsun hayırlı olacağını tevekkülle düşünüyor.

GECE YARISI AÇIKLAMA YAPILIR MI?

Duran, bir gazetecinin 'gece yarısı mahkeme kararını açıklayacak yönünde iddialar var' sorususu üzerine şu cevabı verdi, "Gece açıklama olursa buna şaşırmayız. Devlet yalan söyler mi, tuzak kurar mı, arkadan dolanır mı? Olmaması gerekir. Hakimden böyle bir şey görmedim. Samimiydi. 'Ama böyle bir şey olur mu' Murad edilen kalabalığın dağılmasıyla, böyle bir süreçten sonra süpriz olmaz" dedi.

"BİZE GÖRE SALIVERİLMELERİ GEREKİYOR"

Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Güraylı da sorguların ardından açıklamalarda bulundu. Güraylı konuşmasının başında, Dumanlı'nın selamlarını dışarıda bekleyen kalabalığa iletti. Güraylı, "Bize göre derhal salıverilmeleri gerekiyor. Evet, hakimin sağlıklı karar vermesi için dinlenmesi gerekiyor. Ama bunu şüphelileri salıverdikten sonra da yapabilirdi." dedi.

KARACA İFADESİNDE "GÜLEN'DEN TALİMAT ALMIYORUZ" DEMİŞTİ

Cemaat'e yönelik operasyon kapsamında, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ifadesinde, "Ne Gülen'den talimat alırız ne de 'biat edin, rahat edin' diye birtakım insanlardan. Mesleğin evrensel kurallarına, basın yayın ilkelerine göre RTÜK kurallarına uygun bir şekilde özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yapıyoruz" yanıtını vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hidayet Karaca Fikret Duran Cemaat Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

AlmanyalıMobil-IOS:

ÇOK kurban parası verdim zehir zuggum olsun da zehirlesin inŞALLAH

13
12
yanıtYanıtla
gulmobilWeb@haberler.com:

Temiz insanlarla ugrasmak yolsuzluklarini unutturmayacak

12
12
yanıtYanıtla
kayısı kentlimobilWeb@haberler.com:

DilErim allah tan bir an önce kimin ne olduğu çıksın ortaya artık yeter bu güzelim ülke hepimizin

19
0
yanıtYanıtla
CemaatmobilWeb@haberler.com:

Hep ergenekoncu balyozcu hdp ci ler Boyle hukuksuzca tutuklanmicaklar degilmmi.birazda siz yasayinki onlari ozaman belki anlarsiniz ama uzuldum yinede bir insan olarak size

7
11
yanıtYanıtla
leman:

müebbet !

5
8
yanıtYanıtla
CeditmobilWeb@haberler.com:

Yaşananlar Hu-kuk-suz bir despotizm.

7
6
yanıtYanıtla
dörtyolmobilWeb@haberler.com:

Fethullahcilari sevmiyoruuz

6
7
yanıtYanıtla
Hayri gulMobil-IOS:

Turkiye hiçmi kortulamiyacak bu satlik koprkleden

8
5
yanıtYanıtla
Ah ulan:

79 puanla polis okuluna gidemedim ama cemaat evlerinde kalanlar 70 puanlarla hatta daha aşağı puanlarla girdiler. ALLAH topunuzun belasını versin. Ben şimdi fabrikada çalışıorum onlar bilmem ne kadar parayla memurluk yapıolar

8
4
yanıtYanıtla
bekir:

hizbullah davasını da bu paralelcilerin abuk sabuk delilleri medya tarafından şişirilmişti

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title