Haberler

Çankaya'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çankaya Belediyesi kamu personelinin sosyal denge tazminatı hakkı kazandığı Toplu İş Sözleşmesi, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol'un katıldığı törenle imza altına alınarak yenilendi. 2010 yılında öncü bir uygulama olarak başlayan ve 2 yılda bir yenilenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine çalışanların yanı sıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de katıldı. Sözleşme kamu personeline 2014-2016 yılını kapsayacak sosyal ve ekonomik haklar getiriyor. Sözleşme ile Çankaya Belediyesi memur çalışanlarına aylık 732 lira brüt ek ücret ödenecek. Sözleşmede dikkat çeken bir madde ise kadınları korumaya yönelik. Bu maddeye göre eşine şiddet uygulayan üyelerin sözleşmeden doğan ekonomik hakları, beyanları halinde eşlerine ödenecek.

Çankaya Belediyesi'nde gerçekleşen imza töreninde, "Bir yolculuk güzel başlarsa devamı da güzel gelir" diyerek sözlerine başlayan Başkan Taşdelen, "Biz yola çıkarken sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerini göstereceğiz demiştik. Memurlarımıza sosyal ve ekonomik haklar getirecek bu sözleşmeyi, imkanlarımızı tavan üzerinden değerlendirerek belirledik. Yüreğimizdekinin kağıda dökülmüş hali olan bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"EMEK YÜCE BİR DEĞERDİR"

Çankaya Belediyesi personeli ile hizmetle dolu 5 yıl geçireceklerini belirten Taşdelen, "Çankaya Belediyesi başardığında, sadece Alper Taşdelen'in değil, başarının altında Çankaya Belediyesi personelinin de imzası olacak. Takım ruhuyla el ele omuz omuza çok çalışacağımız bir 5 yıl geçireceğiz ve meyvelerini hep birlikte toplayacağız." diye konuştu. Belediyeyi hizmet üreten, bürokrasiden arınmış bir yapıya dönüştüreceklerini ifade eden Taşdelen, "Memurumuza sahip çıkmamız Türkiye'ye güzel bir örnek oluşturduğu gibi hizmetlerimizle, ürettiklerimizle ve projelerimizle de örnek bir belediye olacağız. İnsan sevgisine ve emeğin yüce bir değer olduğuna inan biri olarak bu sözleşmeyi imzalamaktan onur duyuyorum." dedi.

TÜM BEL SEN: "EMEK VE DEMOKRASİ ADINA ÖRNEK BİR SÖZLEŞME"

Ankara'nın Türkiye'nin başkenti olduğu gibi Çankaya'nın da Ankara'nın başkenti olduğunu ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olduğunu belirten Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da Çankaya Belediyesi ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin, emek ve demokrasi adına güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade ederek Başkan Taşdelen'e teşekkür etti. Yüce bir değer olan emeğin de bir karşılığının olduğunu vurgulayan Erol, "Tüm çalışanlara ve emekçilere hayırlı olsun." dedi. Erol ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı olan 13 kişinin iş akitlerinin feshedilmesi için disiplin kuruluna sevk edildiklerini, emekçilerin yalnız olmadığını KESK olarak sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Mehmet Perçin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title