Haberler

"Canımızı Siper Ederiz"

Güncelleme:

'çözüm süreci' kapsamında Türkiye'deki silahlı PKK'lı grupların 8 Mayıs'tan itibaren sınırların dışına çekilmeye başlaması nedeniyle, Hakkari'de oluşturulan İzleme Komisyonu üyeleri, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta Cilo Sat Dağları eteklerindeki Cennet-Cehennem Vadisi'ne gitti. Komisyon adına açıklama yapan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, barış sürecinin sekteye uğramaması için halkla birlikte gerekirse canlarını bile siper edeceklerini söyledi.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu başkanlığında BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Avukatlar Erol Çallı, Kemal Şimşek, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Türk Tabipler Birliği Hakkari Temsilcisi Dr Abdulmutalip Karaaslan'dan oluşan 9 kişilik izleme heyeti, Cennet-Cehenem Vadisi'ne gitti. Vadide PKK'lıların geçişlerine yönelik askeri bir operasyonun olup olmadığına bakan izleme heyeti adına açıklamayı Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu yaptı. Bedirhanoğlu, 'Çözüm süreci'ni süreci izlemek için bölge bölge dolaştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Cennet-Cehenem denilen vadideyiz. İsmi 'Cehennem' olan ancak, 'Cenneti' andıran bir bölgede savaşın olması gerçekten insanlık, doğa açısından izah edilemeyecek bir durumdur. Hele bu bölgenin insanları Allah'ın onlara verdikleri hakları talep ederek, bu talebe karşılık yıllardır kirli bir savaşın sürdürülmesi doğrusu izahı mümkün olmayan bir durumdur. Geç de olsa böyle bir sürecin başlatılması bizi ve halkımızı sevindirmiş, umutlandırmıştır. Herkeste olduğu gibi biz de de bir umutla birlikte tedirginlik, endişe vardır. Bu sürecin sekteye uğratılmaması için böylesi komisyonlar oluşturuldu. Bölgemizin herhangi bir yerinde rahatsızlığı ifade edebilecek, veya herhangi bir sıkıntı tespit ettiğimiz takdirde komisyon olarak o bölgeye gideriz. Gerekirse bu barış sürecinin sekteye uğramaması için canımızı da siper ederek elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu konuda halkımıza güveniyoruz. Kürt özgürlük mücadelesindeki bütün kurum ve yapılara güvenimiz vardır. Kürdüstan'da artık bir birlik ruhu oluşturulmuş. Bu birlik ruhu bu ülkeyi, bu bölgeyi, bu insanları barışa götürecek bir güçtedir.Herkese çağırımız şudur; Bu süreci sekteye uğratacak, baltalayacak hiç bir davranışta bulunulmasın."

Bedirhanoğlu, 'Çözüm süreci' ile birlikte yol güzergahlarındaki kontrol noktalarının bu sürecin ruhuna uygun olmadığını belirtti.

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ise, 30 yıla yakın süreden bu yana bölgedeki çatışmalı süreçten dolayı bir çok yasaklı bölgeye halkın girip- çıkamadığını söyledi. Akbulut, "Cennet-Cehenem Vadisi de bu yasaklı bölgelerden birisiydi. Bu vadi Hakkari'nin tarihi güzelliklerinden bir tanesi. Vahşi coğrafyasıyla beraber gezilmesi gereken turistik bir yer. Çatışmalı süreçten kaynaklı, 'Yasak bölge' ilan edilmişti. Özellikle PKK'nın çekilme süreci ile beraber bu bölgeler tekrar sivillere açıldığını görüyoruz. Biz de STK'larla birlikte buraya geldik. İnşallah bundan sonraki süreçte buradaki güzel yerlerin turizme açılması. Bu güzelliklerin savaşa değil,barışa vesile olacağını umut ediyoruz. Artık bu topraklarda cenazeler toplanmasın" diye konuştu.

CEHENNEM VADİSİ'NDEN ARINÇ'A TEPKİ'

BDP PM üyesi M. Sıddık Akış da, sınırların dışına çekilen PKK'lılar için "Cehenneme kadar yoları var" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça tepki gösterdi. Akış, "Biz de Cehennem Vadisi'nden sesleniyoruz; Bizler barış için başlatılan bu sürecin sabote edilmemesi için çaba sarf ederken, Arınç'ın böyle sözler sarf etmesi üzüntü vericidir. Bu, doğru, samimi bir söylem değil. Bu söylemler barışa hizmet etmiyor. Biz aynı söylemi kendisi için kullanıyoruz. Burasının adı; Cehennem Vadisi'dir. Eğer cehennemler böyleyse biz böyle cehennemlerde yaşamaya hazırız" dedi.

Cennet -Cehennem vadisindeki incelemelerinin ardından Hakkari'ye dönen İzleme Komisyonu üyeleri, Depin Polis Kontrol durduruldu. Görevliler, araç farlarının söndürülmesini istedi. BDP il Başkanı Rahmi Kurt ise, farların yakılıp söndürülmesi ile ilgili bir yasanın olmadığını söyleyince kısa süreli tartışma oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu İsmail Akbulut Rahmi Kurt Hakkari Barış Süreci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title