Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu Yılına Özel Etkinlik: 'Bir Hilal Uğruna'

Küçükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yılında düzenlediği 'Bir Hilal Uğruna' programıyla Çanakkale şehitlerini andı.

Küçükçekmece Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin aziz hatırasını, Azerin, Esat Kabaklı, Gülşen Kutlu, Uğur Işılak, Yusuf Güney ve Bedirhan Gökçe'nin katıldığı 'Bir Hilal Uğruna' adlı özel bir etkinlikle andı.

Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi Arenamega'da düzenlenen programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Enver Şengül başta olmak üzere, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın ile birlikte binlerce Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

"KANLARIYLA TARİH YAZMIŞ BİR ECDAD"

Sanatçılara teşekkür ederek çiçek veren Aziz Yeniay, "Bugün burada çok farklı bir heyecan yaşıyoruz. Kanlarıyla tarih yazmış bir ecdadın evlatlarıyız. Tüm şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Hepsinin mekanları cennet olsun" dedi.

Çanakkale'nin her Türk vatandaşı gibi kendisi için de çok özel bir yer olduğunu, "Çanakkale'ye her gittiğimde kendimi umre yapmış gibi hissediyorum. Orada bambaşka, çok özel bir atmosfer var" diyerek belirten Yeniay, belediye olarak her yıl 10 binlerce Küçükçekmeceliyi Çanakkale'ye götürdüklerini; yeni gelen başkanın da bunu devam ettirmesini umduğunu ifade etti.

YUSUF GÜNEY'DEN HEY ON BEŞLİ TÜRKÜSÜ

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından performanslarını sergileyen ünlü sanatçılar ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Bedirhan Gökçe'nin şiirleriyle renk kattığı gecede, genç popçu Yusuf Güney ise 'Hey On Beşli' türküsüyle herkesin beğenisini kazandı. Güney'in okuduğu Çanakkale Türküsü de izleyenleri duygulandırdı.

HEM EĞLENİP HEM HÜZÜNLENDİLER

Güçlü yorumuyla 'Eledim Eledim' gibi birbirinden güzel türküler seslendiren ünlü Türk halk müziği sanatçısı Gülşen Kutlu ise katılımcıları duygulandırırken, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin de okuduğu eserlerle herkesi coşturdu. Esat Kabaklı ve Uğur Işılak'ın da yorumlarıyla hem eğlenen hem hüzünlenen Küçükçekmeceliler, unutamayacakları bir akşam yaşadı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Çanakkale Zaferi Aziz Yeniay Yusuf Güney Politika Güncel Haberler

title