Haberler

Çanakkale, Konya ve Bursa Gezileri İçin Kura Çekildi

Çanakkale, Bursa ve Konya gezileri ile vatandaşa benzersiz bir hizmet sunan Sincan Belediyesi, hafta sonu noter huzurunda gerçekleştirdiği kuralarla gezilere katılmaya hak kazananları belirledi.

Çanakkale, Bursa ve Konya gezileri ile vatandaşa benzersiz bir hizmet sunan Sincan Belediyesi, hafta sonu noter huzurunda gerçekleştirdiği kuralarla gezilere katılmaya hak kazananları belirledi.

Sincan Belediyesi tarafından seyahat imkanı bulamayan Sincanlılar için düzenlenen kültür gezilerinin talihlileri açıklandı. Hafta sonu noter huzurunda gerçekleşen çekilişle Çanakkale, Bursa ve Konya gibi ülkemizin tarihi ve kültürel miraslarına düzenlenen gezilere katılmaya hak kazananlar belirlendi. 10 bin kişinin başvurduğu kültür gezilerine bu yıl 3 bin 960 kişi katılmaya hak kazandı. Bunun yanı sıra okul başarısını takdir alarak belgeleyen bin 760 öğrenci de çekilişsiz olarak Çanakkale'yi görme imkanı yakaladı. İlk kafilenin 16 Nisan'da yola çıkacağı geziler, 6 Haziran'a kadar devam edecek. Gazi ve şehit yakınlarına ise Konya'nın tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek.

Kültür gezileri kapsamında bin 760 öğrenci Çanakkale'ye, bin 760 vatandaş Konya'ya ve 2 bin 200 vatandaş da Bursa ve Çanakkale'yi gezip görebilecek. Vatandaşa yönelik gezilerin ilk kafilesi ise 16 Nisan'da Bursa-Çanakkale seyahati için yol alacak. 19 Nisan'da ise Konya gezisi için ilk kafile yola çıkacak. 16 Nisan-6 Haziran arası sürecek gezi programı kapsamında toplam 21 ayrı seferden yapılacak.

Gelecek nesillere tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması gerektiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine düzenlediğimiz gezilerle, seyahat imkanı olmayan vatandaşımıza, atalarımızın tarih yazdığı yerlerini ve ülkemizin kültür merkezlerini görme imkanını sağlıyoruz. Vatandaşımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak devam edecektir. Gezilerimize katılmaya hak kazanan hemşerilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Binlerce vatandaş ve öğrencinin katılacağı kültür gezileri kapsamında Gelibolu Yarımadası, Tabyalar, Şehitlikler, Yeşil Türbe, Osman Gazi Türbesi, Ulu Cami, Alaeddin Tepesi, Sultanlar Türbesi, Mevlana Türbesi ve Dergahı, Şems-i Tebrizi Türbesi gibi pek çok kültür ve tarih kokan değerler gezip görülebilecek. Büyük ilginin olduğu gezilere katılmaya hak kazananların tam listesine http: //www.sincan.bel.tr adresinden ulaşabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title