Haberler

Çanakkale'de Zodyak Bottaki 3 Kişi Kayboldu (3)

16 SAAT SONRA KURTARILDILAR Çanakkale'nin Ecebaat İlçesi Limanı'ndan 'Karpuz' isimli zodyak botla dün akşam Gökçeada'ya giden dönüşte de yolda yakıtlarının bitmesi sonucu kaybolan Uğur Taşdelen (48), Ahmet Kanat (16) ve Yunus Emre Coşkun (16), 16 saat sonra Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunarak kurtarıldı.

16 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Çanakkale'nin Ecebaat İlçesi Limanı'ndan 'Karpuz' isimli zodyak botla dün akşam Gökçeada'ya giden dönüşte de yolda yakıtlarının bitmesi sonucu kaybolan Uğur Taşdelen (48), Ahmet Kanat (16) ve Yunus Emre Coşkun (16), 16 saat sonra Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunarak kurtarıldı.

Bindikleri botun yakıtı bitince Saroz Körfezi'nde mahsur kalan ve telefonla durumu ailelerine bildirip yardım isteyen 3 kişi için Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, gece arama kurtama çalışmasına başladı. Ancak, telefonlarının şarjı biten 3 kişiyle irtibatın kesilmesi nedeniyle sıkıntı yaşandı. Saroz Körfezi'nde gece boyunca yapılan aramada 3 kişiye rastlanmadı. Günün ilk ışıklarına kadar sonuç alınamaması üzerine Sahil Güvenlik'e ait uçak bölgeye çağrılıp, havadan da arama çalışması başlatıldı. Ancak, havadan yapılan aramalar da sonuçsuz kaldı.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, ekipleri bunun üzerine denizden 3 botla yaptığı arama kurtarma çalışmalarında çemberi biraz daha genişletip, Gökçeada ve Bozcaada'da arama çalışması başlattı. Buna ilave olarak Sahil Güvenlik Kıyı ekibi de Gökçeada Sahili'nde arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Saatler 14.00'ü gösterdiğinde Sahil Güvenlik Kıyı ekibi Gökçeada'nın Aydıncık Burnu'nda sahilin 1500 metre açığında sürüklenen bir bot olduğunu tespit etti. Denizde aramayı sürdüren Sahil Güvenlik 23 botu, bölgeye yönlendirildi. Botun yanına giden Sahil Güvenlik ekibi, kayıp Ahmet Kanat ve Yunus Emre Coşkun ile yanlarındaki balıkçı Uğur Taşdelen'i, yanlarındaki battaniyeye sarılı, üzerleri ıslak bir halde titrerken buldu. 16 saat boyunca denizde dalgaların arasında kurtarılmayı bekleyen 3 kişinin botu, Sahil Güvenlik ekibi tarafından yedeklenip, kıyıya çekildi. Burada Sahil Güvenlik Kıyı ekibi tarafından karayoluyla Gökçeada'ya götürülen 3 kişiye, yeni kıyafetler verildi. Ardından bir lokantaya götürülüp, karınlarını doyurmaları sağlandı. Bir süre dinlenen 3 kişi daha sonra tekrar Sahil Güvenlik botuna bindirilip, kendilerini Eceabat Kabatepe Limanı'nda bekleyen ailelerine götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kanat Çanakkale Taşdelen Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title