Haberler

Can Tanrıyar ve Erol Köse, "Hakaret"Ten Ceza Aldı

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Tanrıyar'ın eski kayınvalidesine hakaret ettikleri gerekçesiyle Tanrıyar 5 bin 625 lira, Erol Köse ise 6 bin 750 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Gazeteci Can Tanrıyar ve yapımcı Erol Köse, sosyal medya sitesinden Tanrıyar'ın eski kayınvalidesine hakaret ettikleri gerekçesiyle adli para cezasına mahkum edildi.

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar Can Tanrıyar ve Erol Köse hazır bulundu.

Duruşmada son sözleri sorulan Can Tanrıyar, hakkındaki suçlamaları redderek, "Eski kayınvalidemle aramızda bir husumet söz konusudur. Bu nedenle bana iftira atmaktadır" dedi.

Erol Köse ise dava konusu ifadelerin kullanıldığı Twitter hesabının kendisine ait olmadığını öne sürerek, beraatını talep etti.

Erol Köse'nin avukatı, dava konusu ifadelerin müvekkilinin Twitter hesabından yazılmadığını iddia ederek, IP adresinin tespiti için ABD makamlarına yazı yazılmasını istedi.

Karar

Davayı karara bağlayan mahkeme, IP tespiti talebini, "Twitter'ın ABD menşeli bir internet uygulaması olması ve burada hakaret fiilinin suç olarak düzenlenmemesi" nedeniyle reddetti.

Mahkeme, sanıkların, aralarında husumet olmadığı halde müşteki Esra Süay Toğuş'u rencide edip eğlenmek maksadı ile "hakaret" suçunu işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Mahkeme, sanıkların ekonomik durumlarını da dikkate alarak "hakaret" suçundan sanık Tanrıyar'ı 5 bin 625 lira, Erol Köse'yi ise 6 bin 750 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Her iki sanığın daha önce kasıtlı suçlardan mahkum olduğunu belirten mahkeme, bu nedenle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Can Tanrıyar ve Erol Köse'nin, Twitter hesaplarından Tanrıyar'ın eski kayınvalidesi Esra Süay Toğuş'a hakaret ettikleri gerekçesiyle 3 aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Can Tanrıyar Erol Köse Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title