Haberler

Çamlıyayla Zafer Naraları ile Çınladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Zafer Haftası’ kapsamında Çamlıyayla’da düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Zafer Haftası' kapsamında Çamlıyayla'da düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Kudret Özdemir, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı etkinlik, Karakucak güreşleri ile başladı. Karakucak güreşlerinde, değişik boy ve kilolarda gerçekleşen müsabakalar izleyenlerden büyük beğeni kazandı. Özellikle 66 kiloda iki kardeşin mücadelesi büyük bir ilgiyle izlendi. 66 kiloda gerçekleşen final müsabakasında Ziya Daylak, kardeşi Mehmet Ali Daylak'ı yenerek birinci oldu. Güreş müsabakalarında madalyaların sahibini bulmasının ardından, Çamlıyayla halkı, yerel sanatçıların söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlendiler. Sanatçı Yusuf Güney ve finalde sahne alan Mustafa Yıldızdoğan'ın şarkılarına ise bütün vatandaşlar eşlik etti.

Havai fişek ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile renklenen 30 Ağustos Zaferi, Çamlıyayla etkinliklerinde sahneye gelerek sanatçıları kutlayan ve plaket takdim eden Başkan Kocamaz, "26 Ağustos 1071'den bu yana Anadolu toprakları Türk'ün öz vatanıdır. Hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu kahraman atalarımıza borçluyuz. Zaman zaman bu topraklara göz dikenler, ülkemizi işgal ettiler. 1900'lü yılların başında, Osmanlı'nın son döneminde ülkemiz yine işgal edildi. Allah'a çok şükür ki imanlı yiğitler, dedelerimiz yeni bir şahlanışla, o kirli çizmeleriyle bu toprakları kirleten güruhu def etti, ülkemizden uzaklaştırdı. 26 Ağustos 1922'de ise büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında büyük taarruz başladı ve 30 Ağustos günü de bugün kutladığımız büyük zafer gerçekleşti. Bu zaferin gerçekleşmesinde emeği geçen, gayret gösteren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Gençlere ve çocuklara bu toprakların çok kolay kazanılmadığının anlatılması gerektiğini kaydeden Kocamaz, "Kahramanlarımıza ne kadar dua etsek az, onları ne kadar ansak az. Zira birçoğu bizim bu günlerde rahat, alnımız açık, başımız dik olarak bu topraklar üzerinde dolaşabilmemiz için hayatlarını verdiler ve şehadet mertebesine eriştiler" dedi.

Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisinin, o bölgede yaşayan insanların bir araya getirilmesi, kaynaştırılması, aidiyet ve hemşehricilik duygusunun geliştirilmesi olduğunu belirten Kocamaz, "30 Mart günü bizim sırtımıza çok büyük bir vebal yüklediniz ve biz de o vebalin altında kalmamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmanın somut örneklerini de önümüzdeki süreçte göreceksiniz" ifadesini kullandı.

(KRY-

AKL-Y) - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Zafer Haftası Çamlıyayla Yerel Haberler

title