Haberler

Cami Okul Kardeşliği Projesi

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, camilerde açılan kurslara devam eden çocuklara hediyeler verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının "geç kalma genç gel" sloganıyla yürüttüğü Cami Okul Kardeşliği Projesi kapsamında Fatih İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin Abdioğlu Camisi'ndeki kurslara katılmasını içeren çalışmaya katılan 130 çocuğa bot ve mont verildi.

Ürgüp Müftüsü Abdül Muhammed Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların camiye daha çok gelmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

"İnsanlar, camiye mutlaka gelecek. Geç gelmesin, genç gelsin istiyoruz. Öğrencilik yıllarından itibaren camiye gelsin. Sürekli camiyle bağlantılı olsun. Bu noktada beldemizde de okullardan öğrenciler camiye geldiler, eğitimlerini aldılar. Onlara mükafat olarak bir hayırsever tarafından temin edilen bot ve montları hediye ettik."

Abdioğlu Camisi'nde görevli müezzin kayyım Adem Özbek, çocuklar ve gençlerle ilgilenmeleri, onların sıkıntılarıyla dertlenmeleri gerektiğini kaydetti. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Ortahisar Nevşehir Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title