Haberler

Cami İmamı İzinde, Müezzin Allah'a Emanet

Güncelleme:

Diyarbakır'da bir caminin imamı yıllık izne ayrılmasını fırsat bilen müezzin, camiye uğramaz oldu. Hem imamsız hem de müezzinsiz kalan cemaat ise vakit namazlarını cemaat ile kılamıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hacı Muhtar Camisi imamı Nizamettin Ersöz, eşinin rahatsızlığı nedeniyle rapor aldı. Aldığı rapora istinaden eşinin tedavisi için şehir dışına çıkan imam, camideki tüm görevleri müezzine devretti.

Cemaatin başına geçerek, camide her türlü tedbiri almak ile yükümlü olan müezzin M.T'nin iddiaya göre, müezzinlik dışında yaptığı farklı işler nedeniyle imamın da izinli olmasını fırsat bilerek camiye gitmemeye başladı. Müezzinin camiye gelmemesi ve cemaate namaz kıldırmaması üzerine cami cemaati her vakit namazlarını, cemaat içinde bulunan farklı kişilerin imamlık yapmasıyla kılıyor. Durum karşısında hayli rahatsız olan Hacı Muhtar Camii cemaati, Müftülüğün derhal çözüm üretmesini istedi.

MÜEZZİN SON HUTBESİNDE CEMAATE HAK'IN ÖNEMİNİ ANLATTI

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle izne ayrılan imamlarından çok memnun olan ancak müezzinden çok rahatsız olduklarını dile getiren cemaat, her vakit namazını cemaat içinde az bir bilgisi olan birinin kıldırdığını anlattı. Mevcut müezzinin asli görevi yerine farklı işler yaptığını ileri süren cemaat, nadiren camiye uğrayan müezzinin memurluktan kazandığı maaşı hak etmediğini dile getirerek, "Söz konusu müezzin bize son Cuma hutbesinde haktan söz etmiş ve haksız kazancın ne kadar kötü olduğundan uzun uzun bahsetmişti. Fakat kendisi aynı hataya düştü. Cami'ye uğramadan görevini yerine getirmeden maaşını almayı sürdürüyor. Bu bir haksızlıktır. Bu haksızlığı yapan ve çalışarak helal etmediği maaşını alan kişinin bir Camii Müezzini olması bizleri daha da derinden yaralamıştır" dediler.

GEREKEN ACİL OLARAK YAPILMALI

Camii Cemaati, bu haksızlığın biran önce düzeltilmesi için İl Müftlüğü'nün gerekeni yapması gerektiğini ifade ederek, vakit namazlarında kimi zaman İmam bulmakta zorlandıklarını ve belki de ehil olmayan kişilerin arkasında namaz kılmak zorunda kaldıklarını vurguladı. Cemaat, "Ayıptır günahtır. Bize her fırsatta günahtan bahseden birinin hak etmediği halde maaş alması doğru değildir. Başka iş yapmak istiyorsa kendisi bilir ama biz cemaatimize adam gibi bir müezzin istiyoruz" diyerek sert tepki gösterdiler.

İmam ve müezzinin çalışma şekillerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesi 141. Maddede net olarak belirtilmesine rağmen buna uymayan ve cami dışında farklı işlerle uğraşan, camiye uğramadan maaş alan müezzinin kendi camilerinden alınmasını isteyen ve yerine başka bir atama isteyen cemaat, bunun en kısa sürede tamamlanmasını istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesi 141. Maddeye göre, görevini yapmadığı açık ve net olan müezzin için yapılacak işlem ise şimdiden merak konusu oldu.

MÜFTÜLÜK: GELEN ŞİKAYETLER KARŞISINDA MÜEZZİNİ UYARDIK

Konuyla ilgili Bağlar ilçe Müftülüğü Personel Şefi Yunus Kendal, kendilerini resmi olarak bir şikâyet gelmediğini ancak sözlü olarak veya telefonla gelen şikâyetler karşısında Müezzin M.T'yi uyardıklarını ifade etti. Kendal, "Hacı Muhtar Camisi imamı eşinin rahatsızlığı nedeniyle raporludur. Camisinin cemaati imamı çok seviyor. Caminin müezzini için bana resmi olarak ve yazılı bir şikayet gelmedi ancak telefonla ve sözlü şikayetler var. Bu şikâyetler karşısında kendisini çağırdık ve uyardık. Kendisi 'beni sevmeyenler, beni çekemeyenler beni bilinçli olarak şikayet ediyor' dedi. Bize resmi olarak şikayet gelirse ve hangi gün hangi vakitlerde camide bulunmadığı ortaya çıkarsa ve camiyi bilinçli olarak gelmiyor farklı işler yapıyorsa sonuna kadar haksızdır kesinlikle arkasında durmayız" dedi.

Bağlar ilçesi hudutlarında 65 camilerinin bulunduğunu, buna karşı 60 müezzin bulunduğunu anlatan Kendal, müezzinleri bazen farklı camilerde görevlendirdiklerini, müezzinin sürekli görevli olduğu camiye gitmediği zamanlarda cemaatin müezzinin gelmediğini düşünmesinin normal olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Cemaat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title