Haberler

Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Gazetecilere Dava

Güncelleme:

Eski İzmir Barosu başkanı ve yeni yönetim kurulu adayları, baro seçimleri döneminde yaptıkları haberlerle "hakaret, iftira, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 5 gazeteci hakkında dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Eski İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir ve baro seçimlerine Çağdaş Avukatlar Grubu'nun yeni yönetim kurulu için aday olan avukatlar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi sundu.

Dilekçede, baro seçim sürecinde yaptıkları haberler ve yazılarla Yeniasır gazetesi adliye muhabiri Ali Eyce, yazarı Hüseyin Kocabıyık, Yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Metin Burmalı, Yeni Asır Gazetesi Sorumlu Müdürü Tolga Tekin'in "hakaret", "iftira", "suç uydurma", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarını işledikleri iddia edildi.

"TCK'da düzenlenen pek çok suçu kasten işledikleri sabit olan şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederiz" ifadelerine yer verilen dilekçeyle birlikte delil olarak gazete nüshaları, haber çıktıları, Genel Kurul tutanak ve görüntüleri de sunuldu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Demir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title