Haberler

Caferilerden Yanan Camiyle İlgili Açıklama

Haber-kamera İbrahim AKTÜRK İstanbul DHA

Esenyurt'ta, Caferilerin gittiği Yenikent Mahallesi, Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii'nde geceyarısı saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Caminin imamı da daha önceden tehdit edildiğini söylemişti. Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, yanan camiyle ilgili olarak bugün Küçükçekmece Halkalı'da Caferilerin gittiği Zeynebiye Camii'ne ait çay bahçesinde açıklamalarda bulundu. Caminin kasıtlı olarak başkaları tarafından yakıldığını iddia eden Karabulut, 10 gün önce cami imamının tehdit edildiğini belirterek, 'Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında, Selefi El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye'de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kur'an-ı Kerim'ler yakılıyor. Bu kısa bir sürenin hadisesi değildir. Bu olay İslam düşmanlarının planıdır dedi.

'CAMİYİ KUNDAKLAYANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN

Olayla ilgili yetkililerin tedbirli davranmadığını da savunan Karabulut, 'Bir an önce bu camiyi kundaklayanlar ortaya çıkarılsın. Bugün Alevi kesim ve Caferi kesim, Selefi anlayışına sahip olanların tehdidi altındadır. Kur'an ve cami bizim değerimizdir. Ülkemizde bu olayın özellikle Ramazan ayında yapılması manidardır diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabulut Yenikent Esenyurt İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title