Haberler

Caferi Birliği Başkanı: Cami Yangının Arkasında El Kaide Anlayışı Var

Güncelleme:

Esenyurt'ta Caferilerin gittiği camideki yangınla ilgili Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Yangının arkasında El Kaide anlayışı vardır." dedi.

Esenyurt'ta Caferilerin gittiği camide dün gece çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Bu olay İslam düşmanlarının planıdır. "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır." dedi.

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA VAR

Yenikent Mahallesi, Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii'nde, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Caminin imamı ise daha önceden tehdit edildiğini savunmuştu. Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, yanan camiyle ilgili bugün Halkalı'daki Caferilerin gittiği Zeynebiye Camii'ne ait çay bahçesinde açıklama yaptı.

"YANGININ ARKASINDA EL KAİDE, EL NUSRA VE IŞİD VAR"

Caminin kasıtlı olarak başkaları tarafından yakıldığını iddia eden Hasan Karabulut, 10 gün önce caminin imamının tehdit edildiğini belirterek, "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye'de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kuranı Kerim'ler yakılıyor. Bu kısa bir sürenin hadisesi değildir" dedi.



"CAMİYİ KUNDAKLAYANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN"

Olayla ilgili yetkililerin tedbirli davranmadığını savunan Karabulut, "Biran önce bu camiyi kundaklayanlar ortaya çıkarılsın. Bugün Alevi kesim ve Caferi kesim, Selefi anlayışına sahip olanların tehdidi altındadır. Kuran ve cami bizim değerimizdir. Ülkemizde bu olayın özellikle Ramazan ayında yapılması manidardır." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabulut El Nusra Esenyurt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Renegade:

O İslamcı terörist hayvanların arkasında da MİT, AKP, TSK ve Ahmet Davutoğlu var.

47
3
yanıtYanıtla
Murat Fatihmutefthyju@hotmail.com:

Gezici terörist hain hayvanların arkasında olanları da yaz bilginden istifade edelim.

yanıt0
yanıt0
TOSUN:

aklıma kendi evlerini işaretleyen alevi hokkabazlar geldi nedense

4
14
yanıtYanıtla
bursasporluyuz:

işidi el nusrayı besleyen silah ve para yardımı yapan kim akp demek ki neymiş akp islamı kullanan bir islam düşmanıymıs bu ülkeye zaarlıymıs

14
2
yanıtYanıtla
cbtayyip:

gezicilerin işi bu

1
14
yanıtYanıtla
roj:

şii inancını söylim arkadaşlar. sahabelere lanet okumak hz ömere hz fatımanın katili diyorlar kuran eksik diyor. iran ın mecusi kültürüne islam diyorlar imam lar gaybı bilir diyorlar.. hz ali den hz huseyn de meded umuyorlar hristiyanların hz isadan meded umması gibi... yani şii olanların islam la alakası yok. karma bir dine mensup islamı sentezlemişler genellikle iran eski dininden kültüründen.. yani o yüzden caferi lideri ehlisunneti çok kışkırtıcı katil esadı savunan konuşmalar yaptı olay meçhul ama o caferi lider dilini tutsa kimse onları bilmez bile.

3
11
yanıtYanıtla
İ.Gis.ma.ilgok1@hotmail.com:

Roj adlı ahmak herif. Sen şii inancını böyle mi biliyorsun. Bilmediğin bir konu hakkında yorum yapma git biraz araştır öyle konuş yobaz.

yanıt0
yanıt0
öso:

.......... ve bunlara silah veren recep, yani tc devleti var!

12
2
yanıtYanıtla
türk cihadcı:

Gezizekalı bizimle ne alakası var Suriye ve Irakta bu kadar savaşımız varken sizin gibi böceklerlemi uğraşacağız bir suçlu arıyorsan cephe örgütüne bak onlar yakmıştır.

4
9
yanıtYanıtla
roj:

caferi lerin bir lideri var turk. beşar esadı çok aşırı destekleyip hem akp ye hem suriyedeki her muhalif grubu aşırı karaladı.. yani bu olay turkiyede yaşayan beşar esad düşmanı olan lardan biride caferilerden nefret etmiş olduğu için yapabilir.. tam tersi aleviler özellikle sol grubun evleri işaretlemesi gibi hatayda bombalaması gibi.. bu olayı onlarda yapmış olabilir.. caferi lideri turkiyedeki insanları çok kışkırtıyor..

2
10
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title