Haberler

Ekonomi Hedeflerine Sert Rötuş

Güncelleme:

2014 yılı büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 3,3'e düşürüldü. Enflasyon tahmini ise yüzde 5,3'ten yüzde 9,4'e yükseltildi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıkladı.

Babacan, 2015-2017 OVP'sinin temel önceliklerinin enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam etmek olduğunu söyledi ve "Geçen yıl cari açığı birinci sıraya yazmıştık bu yıl enflasyonu birinci sıraya çekiyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı, OVP'de ikinci önceliğin cari açığı düşürmek, üçüncü önceliğin yapısal reformlar olduğunu söyledi ve yapısal reformlara hız vererek Türkiye'nin potansiyel büyümesini artırmak istediklerini de belirtti.

BÜYÜME TAHMİNİ SERT DÜŞÜRÜLDÜ

Babacan, bu yıl büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 3,3'e çektiklerini açıkladı. 2015 büyüme tahmini ise yüzde 5'ten yüzde 4'e düşürüldü. 2016 yılı için büyüme tahmini yüzde 5'te sabit tutulurken, 2017 büyüme tahmini de yüzde 5 olarak açıklandı.

İlgili Haberler

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Başbakan Yardımcısı, enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 9,4, 2015 sonunda yüzde 6,3, 2016 ve 2017’de yüzde 5 olarak tahmin ettiklerini söyledi. Daha önce hükümetin bu yılki enflasyon beklentisi yüzde 5,5'tu.

CARİ AÇIK TAHMİNİ DÜŞÜRÜLDÜ

Babacan, 2014 yılı için yüzde 6,4 olarak beklenen cari açık/GSYH oranının yüzde 5,7'ye gerilemesini beklediklerini söyledi.

Babacan, geçen yılki gelişmelere bakarak yüzde 5,7'nin iyi bir rakam olduğunu, yüzde 5,2 gibi bir oranla 2017'yi tamamlamak istediklerini ifade etti. Babacan cari açığın bu yıl 46 milyar dolar, 2015’te 46 milyar dolar, 2016’da 49,2 milyar dolar, 2017’de 50,7 milyar dolar olarak öngörüldüğünü ifade etti.

TASARRUF BEKLENTİLERİ

Babacan, tasarruf oranının GSYH’nin 2014’te yüzde 14,9, 2015’te yüzde 15,2, 2016’da yüzde 16,2, 2017’de yüzde 17,1 olmasını öngördüklerini söyledi.

İŞSİZLİK BEKLENTİLERİ

Babacan, işsizlik oranının 2014’te yüzde 9,6, 2015’te yüzde 9,5, 2016’da yüzde 9,2, 2017’de yüzde 9,1 olmasını beklediklerini ifade etti. İşsizlikte daha önce 2014 beklentisi yüzde 8,8 seviyesindeydi.

KİŞİ BAŞINDA DÜŞEN MİLLİ GELİR

Orta Vadeli Program'da kişi başına düşen milli gelirin yıl sonunda 10 bin 537 dolar, 2017 yılı sonunda ise 12 bin 229 dolar olması öngörüldü.

BÜTÇE AÇIĞI

Babacan, merkezi yönetim bütçesinde 2014’te bütçe açığının GSYH’ye oranı yüzde 1,4 olacağını söyledi. Daha önce 2014 için bu oran yüzde 2 olarak açıklanmıştı. Başbakan Yardımcısı, 2015’te bütçe açığının GSYH’ye oranın yüzde 1,1, 2016’da yüzde 0.7, 2017’te yüzde 0.3 olarak hedeflendiğini belirtti.

ABD'NİN OLUMSUZ, AB'NİN OLUMLU ETKİSİ OLACAK

Babacan, Fed'in para politikasını sıkılaştırmasının Türkiye'ye olumsuz etkileri olacağını ancak AMB'nin genişlemeci para politakasının Türkiye'nin ihracatına olumlu yansıyacağını kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Babacan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (62)

Enine Boyuna:

Hiç kusura kalmayın; size, şimşeke ve başçıya hala güvenmiyorum.

11
95
yanıtYanıtla
Diren Gezi:

Neyi buyuttugunuzu cok merak etmiyorum. Belli ki cebinize giren parayi ve cari acigi. Diren gezi. . .

16
58
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

bunun hesabini hdp odemezse bende esas ataturkcu degilim ahhhhh buraya yaziyorum bu lafimi unutmayin

64
1
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

burakcani unutmadik kalbimizdedir hesbai hala yarim kalmis ama tamamlanacaktir kuskunuz olmasin

48
11
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Arkadaslar elinde sıcak parası olan varsa tutsun . Avrupa kaynakları bilgilere göre Türkiye cok kötü bir mali krize girecek . Abd tayyip erdoganı sildi . Kusura bakmayın ama ekonomi dahil dünyada abd ne isterse o olur . Çok yakında ekonomik kriz dalgaları üst üste gelecek . Dolar ı olanlar biraz daha bekleyebilirler . Altın bir süre daha düşük seviyelerde kalacak . Dolarlarınıza kış sonuna dogru bozdurup altına cevirebilirsiniz ama risk tasır tabiki . Çok zor günler bekliyor dış politikada yapılan yanlışlar malesef her zamanki gibi yine vatandaşı vuracak

10
49
yanıtYanıtla
rıfkı:

kardeş hava raporu gibi okudum, vatandaşta para yok borç var, dolayısıyla paramı ne yapayım diye bir düşüncesi de yok.

yanıt0
yanıt0
HAKAN:

DURMAK YOK YOLA DEVAM. . . KONUŞMAK İÇİN TÜRKİYEDE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLACAK ÖNCE. 3 YILDA BİR ÜLKEDE KRİZ ÇIKARANLAR FIRSAT KOLLUYORSUNUZ AMA NAFİLE. AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ.

57
2
yanıtYanıtla
gerçek ekonomi izmirli:

ekonomi ile ilgili gerçekler ortaya çıkmaya başladı. masal bitti. toz pembe gösterdikleri ekonomiyi inşaat üzerine kurdular belediyeler rant düşük kur üçgeni şeytan üçgenine döndü. faiz yükseldi rant bitti dolar yükseldi kur gitti inşaat bitti pembesi gitti tozu kaldı. herkes toz maskesi taksın yakında astım olucaz. . . . :) olmazsak ta açlık kesin olucak iyi tarafı obezite sorunu biter belki. oy verirken allaha değil size hizmet adamlara oy vermek gerektiği birkez daha yine yeniden ortaya çıktı.

18
34
yanıtYanıtla
salim öz:

o gün geldiğindede bak ben dedim dedim bana inanmadınız ne oldu şimdi dersin aymaz herif

yanıt0
yanıt0
kemal sancar:

ne oldu o büyük ekonomiye, zaten şişme bir balon vardı ve o balon yavaş yavaş inmeye başladı , IMF uyarınca herkes işine baksın demekle aklınız sıra fırça atıyorsunuz öyle sağa sola fırça atmakla ülke yönetilmez, bunlar daha iyi günlerimiz.

13
37
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title