Haberler

Bursaspor Soruşturmasındaki Tutuklamalara İtirazlar Yarın Görüşülecek

Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamındaki tutuklanma kararlarına yapılan itirazların, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görüşülmesi bekleniyor.

Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ile halen cezaevinde bulunan İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ağabeyi olan kulüp eski İkinci Başkanı Osman Çelik'in tutuklanma kararına yapılan itirazların, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görüşülmesi bekleniyor.

Eski Kulüp Başkanları Recep Günay ile Sedat Topaloğlu'nun Cumhuriyet Savcılığı'na geçen yıl ağustos ayında verdikleri şikayet dilekçesi ile başlayan soruşturmayla ilgili 'suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme' suçlarından gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, geçen cuma günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden yönetim kurulu üyeleri Hasan Saltan ve Öztürk Yazıcı ile kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ile dün ABD'den gelerek teslim olan eski futbol şubesi sorumlusu Mesut Mestan da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye'ye götürülmeden önce tansiyonu yükselince fenalaşıp Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve daha sonra ambulansla getirildiği Adliye'de nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yeniden rahatsızlanınca bu kez Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yazıcı halen hastanenin tutuklu ve mahkum koğuşunda müşahade altında tutuluyor.

Yazıcı ve diğer sanıkların avukatlarının dün Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itirazlar kabul edilmeyerek dosyaları Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bugün dosyayı inceleyemeyen mahkeme heyetinin, yarın itirazları değerlendireceği öğrenildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title