Haberler

Bursaspor Başkanı Yazıcı'nın Avukatları Tutuklamaya İtiraz Edecek

Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın avukatları, yarın bir üst mahkemeye başvurarak tutuklama kararına itiraz edecek.

Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 gün önce çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın avukatları, yarın bir üst mahkemeye başvurarak tutuklama kararına itiraz edecek. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Futbol Şubesi Sorumlusu Mesut Mestan'ın bugün yurtdışından geleceği öğrenildi. Bu arada derinleştirilen soruşturmayla ilgili yeni gözaltıların da olabileceği bildirildi.

Eski Kulüp Başkanları Recep Günay ile Sedat Topaloğlu'nun Cumhuriyet Savcılığı'na geçen yıl ağustos ayında verdikleri şikayet dilekçesi ile başlayan soruşturmayla ilgili 'suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme' suçlarından gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, geçen cuma günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden yönetim kurulu üyeleri Hasan Saltan ve Öztürk Yazıcı ile kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ise nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye'ye götürülmeden önce tansiyonu yükselince fenalaşıp Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve daha sonra ambulansla getirildiği Adliye'de nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yeniden rahatsızlanınca bu kez Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yazıcı halen hastanenin tutuklu ve mahkum koğuşunda müşahade altında tutuluyor.

Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı, daha önce yaptığı açıklamalarda babasının iki kez kalp ameliyatı geçirdiği, tansiyon ve şeker rahatsızlıkları bulunduğunu söylemişti.

Cumhuriyet Savcısı ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadelerde suçlamaları kabul etmediği öğrenilen İbrahim Yazıcı'nın avukatları yarın bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, Yazıcı'nın tutuklama kararına itiraz ederek tahliye talebinde bulunacak.

Yazıcı'nın avukatı Özgür Alpaslan Sümer, Yazıcı'nın 'çete, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, bedelsiz bilet dağıtımı' suçlarının hiç birini kabul etmediği belirterek, "Tutuklama kararı en son tedbir olarak alınır. Yazıcı gibi halka malomuş adresi belli olan ve ciddi kalp ve şeker hastalığı bulunan İbrahim Yazıcı'nın tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

MESUT MESTAN DÖNÜYOR

Bu arada derinleştirilen soruşturmayla ilgili yeni gözaltılar olacağı bildirilirken, ABD'de olduğu bildirilen ve soruşturmayla ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Bursaspor'un eski futbol şube sorumlusu Mesut Mestan'ın da bugün Türkiye'ye geleceği öğrenildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title