Haberler

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Açıklaması

Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 2 yüz kişinin barındığı mevsimlik işçilerin çadır kentinin iftar konuğu olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, mevsimlik işçilerin yaşam koşullarını arttırmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 2 yüz kişinin barındığı mevsimlik işçilerin çadır kentinin iftar konuğu olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, mevsimlik işçilerin yaşam koşullarını arttırmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını söyledi.

Bursa Valiliği tarafından organize edilen mevsimlik tarım işçileri ile iftar programının bu akşamki durağı, Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı mahallesinde bulunan ve yaklaşık 2 yüz kişinin barındığı çadır kent oldu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun, kamu kurum müdürleri ile birlikte geldiği ilçesinde ilk durağı Suuçtu şelalesi oldu.

Şelalede incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, Tümbüldek kaplıcalarına da geçerek burada iftarı bekleyen vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Ovaazatlı mahallesinde bulunan çadır kente geçen Vali Karaloğlu, mevsimlik işçi çadırlarını gezerek işçi çadırına misafir oldu. Mevsimlik işçiler ile birlikte iftarını açan Vali Karaloğlu, "Dört ilçemizdeki mevsimlik işçi dediğimiz doğu ve güney doğudan helalinden rızık için memleketlerinden buralara gelip vatandaşlarımızla biraraya gelmeye çalıştık. Onlarla iftar sofralarında buluşup hem onların dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Hem de onlarla birlikte iftar yaptık. Bu ilçemizde 14 ayrı bölgede çadır kentlerimiz var. İnşallah en kısa sürede bu kardeşlerimizin yaşam koşullarını daha insani hale getirmeye çalışacağız. Kendi iştigal alanlarıyla ilgili kurum müdürlerimiz de buradalar ve gerekli notları tespit ediyor" dedi.

Ramazan boyunca iftar sofralarını halkımızla buluşmak için bir vesile olarak gördüğünü belirten Karaloğlu: " Elimizden geldiğince de her akşam değişik sofralarında vatandaşlarımız ile biraraya geldik. Mevsimlik işçilerimiz ile sık sık biraraya geliyoruz ki yaşadıkları ortamları yerinde görerek bugüne kadar yapabildiklerimiz ya da yapamadıklarımız nelerdir, bunları yerinde incelemek içindi. Bu emek yoğunluğu olan tarım bölgelerimizde sizlere ihtiyacımız var. Burada tarla da olmadığınız ya da tarlaya gitmeyen çocuklarınız için sosyal çadırlar oluşturmamız lazım. Buralarda Kuran kursları ya da sosyal etkinliklerle uğraşabileceğiniz alanlar oluşturmalıyız" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, iftar programından sonra Ovaazatlı Mahallesine geçerek mahalle sakinleri ile sohbet edip, çay içti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafakemalpaşa Münir Karaloğlu Ovaazatlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title