Haberler

Bursa Valiliği: Uludağ Bağlantı Yolunu Küçük Araçlar Kullanabilecek

Güncelleme:

Bursa'da, 5 kişinin öldüğü 38 kişinin de yaralanmasıyla gündeme gelen Uludağ yeni bağlantı yoluyla ilgili incelemelerini tamamlayan komisyonun, raporu açıklandı.

Bursa'da, 5 kişinin yaşamını yitirdiği 38 kişinin de yaralandığı 2 trafik kazasıyla gündeme gelen Uludağ yeni bağlantı yoluyla ilgili incelemelerini tamamlayan Valiliğin oluşturduğu komisyonun raporu açıklandı. Valilik komisyonun önerdiği tedbirler alındıktan sonra yolu sadece küçük araçların kullanmasına karar verildiğini kamuoyuna duyurdu.

Bursa Valiliği'nce iki kaza sonrası Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi uzmanlarından oluşan komisyon kurdurarak, Uludağ bağlantı yolu ile ilgili inceleme başlattı. Komisyonun raporu ve alınan karar Bursa Valiliği'nce yazılı açıklama ile duyuruldu.

Teknik heyetin yol güvenliği incelemesi yaptığı belirtilen açıklamada, komisyon raporu ve alınan tedbirler şöyle:

"- Yapılan inceleme sonucunda yolun, yapım, işaretleme ve trafik güvenliği açısından bariyerleme sistemlerinde bir eksiklik olmadığı, yolun yapısı gereği iniş ve çıkışlı dik eğimli oluşu nedeniyle ağır tonajlı araçların (kamyon, otobüs, çekici, tır, tanker gb.) sürekli eğimli yolda yol aldıkları, çıkışta çok yavaş seyredeceğinden arkasında uzun kuyruklar oluşturabileceği bunun da hatalı sollamalara sebep olacağı, inişte ise frenleme sistemlerini aşırı derecede kullandıkları teknik sistemlerinde bir arıza veya fren tertibatlarında ısınma ve buna bağlı olarak fren boşalması ve fren tutmaması riski bulunduğundan ağır tonajlı araçların bu yolu kullanmaması gerektiği, bununla ilgili acil olarak hem İnkaya bağlantısı hem de Doburca bağlantı kesimlerinden ağır tonajlı araçların (kamyon, otobüs, çekici, tır, tanker gb.) girişini engelleyici işaretlerin görünür yerlere konulması ve girişlerinin engellenmesi kararı alınmıştır.

Buna ilave olarak iniş yönünde araçların hızlanmasını engelleyecek şekilde hız kesici ses bantlarının arttırılarak virajlara yaklaştıkça sıklaştırılması, 30 kilometre hız sınırının asfalt zemine de aralıklarla yerleştirilmesi, gece sürüş emniyetini arttırma açısından yol üstü şerit çizgilerine ilave olarak reklektif butonlar kurulması ve özellikle viraj bölgelerinde güvenliği yüksek ağır hizmet tipi korkuluk sisteminin uygulanması, bu bölgede gereksiz duraklama ve parkların önüne geçilmesi ve viraja aşağı kesimden açılan tali yolun iptal edilmesi uygun görülmüştür."

Valililiğin açıklamasında, teknik raporda önerilen ve karar altına alınan ilave tedbirler alındıktan sonra yolun sadece küçük araç olarak nitelendirilen otomobil, kamyonet ve minibüs gibi araçların kullanımına açılmasına karar verildiği kaydedildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

jale akıl:

tüm otobüs trafiği ve kamyon trafiği çekirgenin üstüne mi kalacak?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title