Haberler

Bursa'nın En Ufak Taşı Bile Turizmde Değerlendirilecek

Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği Başkanı Şenişler: "Bursa'nın en ufak taşını bile turizmde değerlendirmeyi, kültürünü tanıtmayı amaçlıyoruz.

CEM ŞAN - Bursa'nın kültürünü daha fazla insana tanıtmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için kurulan Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği, "Osmanlı'nın ilk başkenti"nin en küçük taşını bile turizmde değerlendirerek kentin turizm pastasından alacağı payı artırmayı hedefliyor.

Dernek Başkanı Sedat Şenişler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın kültürünü daha fazla insana tanıtmak ve turizmini geliştirmek amacıyla yaklaşık 4 ay önce bu derneği kurduklarını söyledi.

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın, kültür ve turizm bakımından Türkiye'nin en avantajlı kentlerinden biri olduğunu belirten Şenişler, ülkenin turizm pastasında belli bir paya sahip olduğunu anlattı.

"Ulu şehir" Bursa'nın turizmdeki payını artırmayı hedeflediklerini ve dernek olarak buna yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgulayan Şenişler, "Cumalıkızık, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Sultan Külliyelerinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınmasıyla Bursa, turizmde daha fazla söz sahibi olacak ve pastadan daha fazla alacak" dedi.

Feshane'de "Bursa Kültür ve Turizm Günleri"

Derneği yeni kurmuş olmalarına rağmen birçok etkinliğe imza attıkları bilgisini veren Şenişler, çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Şenişler, şöyle konuştu:

"Bursa'nın en ufak taşını bile turizmde değerlendirmeyi, kültürünü tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda 19-22 Şubat 2015'te İstanbul Feshane'de 'Bursa Kültür ve Turizm Günleri' yapacağız. Bu etkinlik için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odasının desteklerini aldık. Bursa, göç veren değil, göç alan bir şehir. O yüzden İstanbul'da çok fazla Bursalı olduğunu düşünmüyoruz ama Bursa'yı merak eden Rizeli, Kastamonulu ve Kayserili gibi başka şehirli olanlar var. Onların ayağına Bursa'nın ürünlerini ve kültürünü götürerek bu kente olan ilgilerini artırmayı ve onları buraya çekmek Bursa Günlerini düzenleyeceğiz. Göç veren iller, İstanbul'daki ve başka şehirlerdeki hemşehrilerinin hasret gidermesini sağlamak amacıyla bu tarz kültür günlerini düzenliyor. Biz ise bunun tam tersi Bursa'yı merak eden başka şehirlerdeki insanları bu kente çekmek için Bursa Günlerini düzenleyeceğiz. Niyetimiz Bursalılara Bursa'yı tanıtmak değil. Bursa zaten tanınıyor. Bursa'nın kültürünü ve turizmini anlatarak kente ekonomik katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

Çalışmalarının sadece "Bursa Kültür ve Turizm Günleri" ile sınırlı kalmayacağına değinen Şenişler, kentin kongre ve sempozyum merkezi olmasına yönelik çalışmaları da bulunduğunu aktardı.

Yenişehir Havalimanı'nın aktif kullanılmadığına dikkati çeken Şenişler, "Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Yenişehir hattının hareketlendirilmesiyle ilgili özel havayolu şirketleriyle görüşmemiz var. Bu görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde KKTC'de de Bursa Günlerini yapacağız. Yenişehir Havalimanı harekete geçerse Bursa ekonomisi de harekete geçecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yenişehir İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title