Haberler

Bursa Müftüsü Prof. Dr Ay ve Ekibi Eğitim Gezisi İçin Almanya'da

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve ekibi, Bursa bölgesi ve Almanya'nın Hessen Eyaleti arasında geçen yıl imzalanan Kardeş Bölge Anlaşması kapsamında, eğitim için Frankfurt'a geldi.

Bursa bölgesi ve Almanya'nın Hessen Eyaleti arasında imzalanan Kardeş Bölge Anlaşması'ndan sonra, 2013 yılında Hessen Eyaleti'nde faaliyet gösteren bir grup kilisenin temsilcileri ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yetkilileri, Bursa bölgesine bir eğitim gezisi gerçekleştirmişlerdi. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından bizzat kabul edilen heyet, Bursa'daki programlarda ele alınan dini eğitim konusu üzerine fikir alışverişinde bulunmuş ve deneyimlerini Türk temsilcilerle paylaşmıştı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen bu ziyaretin iadesi çerçevesinde Bursa'dan Frankfurt'a gelen bir heyet de, Hessen Eyaleti'nde bulunan çeşitli dini kurumlarda incelemelerde ve araştırmalarda bulundu. Hessen Protestan Kilisesi tarafından misafir olarak kabul edilen Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve ekibi, bu gezideki eğitim programının konusu olan manevi rehberlik konusunda Alman yetkililerle değerlendirmelerde bulundu. Cezaevi, hastane, huzurevi, acil ve telefonla manevi rehberlik konularında hizmet yerlerinde incelemelerde bulunan heyet, ayrıca Eyalet Meclisi Başkanı Kartmann ve Kilise Başkanı Dr. Jung ile bir araya geldi.

DİTİB Merkez Bölge Koordinatörü Selçuk Doğruer, bu eğitim gezisinin hazırlıklarının 6 aylık bir sürede tamamlandığını ifade ederek, "Bir haftalık eğitim programında Bursa'dan gelen heyette uzman vaiz, uzman psikolog ve hapishane vaizleri yer aldı. Türk ve Alman temsilcilerin deneyimlerini paylaştıkları son derece yararlı bir gezi oldu. Bu sıradan bir delegasyon ziyaretinden ziyade, tutulan protokollerin ve çekilen videoların Bursa'da eğitim materyali olarak kullanılacağı somut bir eğitim çalışmasıydı" şeklinde konuştu. Eğitim gezisinin proje sorumluluğunu da yapan Doğruer, bir hafta boyunca programları bizzat koordine etti. Öte yandan, Bursa heyetini misafir eden Protestan Kilisesi'nden Andreas Herrmann da kilisenin diyalog sorumlusu olarak heyetle program süresince yakından ilgilendi. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Almanya Emin Ay Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

memoMobil-ANDROID:

din kardeşlrini ziyarete gitmişler eh artık boyunlarında haçla dönerler.........

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title