Haberler

Bursa Müezzinoğlu Bursa'da Seçim Çalışmalarına Başladı

Startı GECİKMELİ VEREN BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NA TEPKİ (ek) 4)BURSA'DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da seçim çalışmalarına dağ ilçelerinden başladı.

Startı GECİKMELİ VEREN BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NA TEPKİ (ek)

4)BURSA'DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da seçim çalışmalarına dağ ilçelerinden başladı. İlk olarak Keles İlçesi'ne giden Bakan Müezzinoğlu, burada partililere yaptığı konuşmada, sağlık alanında çok önemli hizmetler yaptıklarını anlattı. Ak Parti'nin iktidara geldiği dönemde ülkede toplam ambulans sayısının 614 olduğunu anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bunların yarısında da tıbbi cihaz ve donanım yoktu. Yarısı da hasta mazotunu doldurursa hastayı almaya gidiyorlardı. O zaman şu cümleleri televizyonlardan duyduğumuzda hep ayıplanıyorduk. Almanya'dan gelen bir turist Antalya'da kaza geçirmiş. Ülkesini aramış. Almanya'dan ambulans uçak gelmiş, Alman vatandaşını almış ve ülkesine götürmüş. 'Vay anasını ya... Biz o günleri görmeyiz. Bir bunu başaramayız. Bir rüyamızda görsek bile buna inanmayız' diyorlardı veya dedirtiyorlardı. Ama bir Recep Tayyip Erdoğan ki, partiyi kurduğu gün bir şey söyledi; ' Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'. Allah'a şükürler olsun. Günlerce konuşabileceğimiz hizmetler var. 'Almanya'da ambulans uçak, ambulans helikopter varsa Türkiye'de de olacak' dedi. Allah'a şükürler olsun, bugün artık vızır vızır karada gezen ambulanslarımız, deniz ambulanslarımızla, ambulans uçak ve ambulans helikopterlerimizle dünyanın acil hizmetlerinde en önde gelen ülkelerinden biriyiz. Bunun bir sahibi var. O da millet" dedi.

"20 BİN UZMAN HEKİM AÇIĞI OLAN BİR ÜLKEYİZ"

Müezzinoğlu ülkedeki hekim açığını kapatmak için çalıştıklarını kaydederek, "20 bin uzman hekim açığı olan bir ülkeyiz. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde açığımızı azaltacağız. Çünkü bu ülkenin vizyonunu okuyamayanlar, bu ülkeye değer vermeyenler, 2007 yılına kadar 'Türkiye'de hekim fazlası var. Tıp Fakültesi'ne daha fazla öğrenci alınmasın' dediler. YÖK Başkanı değiştikten sonra 2007'de ilk defa 2 bin 500 kontenjan artırımı yaptık. Sonra devamı geldi. İnşallah hekim olarak başlayan öğrenciler daha sonra uzman olarak hizmet edecek. Biz diyoruz ki, hekim, hemşire 24 saat vatandaşın yanında olacak. Çünkü, sağlık cumartesi, pazar demiyor. Hekim açığını kapatmak için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Orhaneli İlçesi'ne geçti. Buradaki İlçe Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek, moral verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title