Haberler

Bursa Kent Konseyi Almanya'da Anlatıldı

'Bursa, Hessen ile Buluşuyor' (Bursa meets Hesse) projesi kapsamında Almanya'da düzenlenen dostluk tanışma seminerine katılan Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum, Bursa Kent Konseyi'ni anlattı.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, Bursa Yunus Emre Gençlik Derneği, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, TC Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nilüfer, Kestel ve Osmangazi İlçe Gençlik Merkezleri, Uludağ Üniversitesi Engelli Öğrenci Destek Birimi, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) ve Nilüfer Kaymakamlığı temsilcileri, Hessen ve Bursa arasında gelecekte kurulabilecek ortaklıklar için Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde bir araya geldi. BKK adına Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum'un katıldığı 'Bursa, Hessen ile Buluşuyor' projesi kapsamında Hessen Gençlik Teşkilatları Birliği, Hessen Gençlik Konseyi, Hessen Eyaleti Avrupa Birliği Bakanlığı, Hessen Parlamentosu ve gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

2013 yılı Ekim ayı içerisinde Hessen Gençlik Teşkilatları Birliği yetkililerini Bursa'da ağırladıklarını anlatan BKK Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum, gençler ve gençlik kurumları arasında dostluk ilişkilerinin bu tarz projelerle gelişeceğini söyledi. Hessen Eyaleti Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Mark Weinmeister ve Sekreter Meike Schmidt'i de ziyaret eden Taşkum, "Yetkililerle gençlik politikaları konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Bakanlığın gençlik çalışmalarına sağladığı destekler hakkında bilgi sahibi olduk. Bursa ve Hessen arasından gelecek dönemde geliştirilebilecek projeler hakkında planlamalar yaptık. Ayrıca Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi çalışmalarını yetkililere anlattık" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Kestel Hessen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title