Haberler

Alman Firmaların Bursa'da Yatırımları Var"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Yabancı yatırımcı olarak Bursa’da Alman firmalarının çok önemli yatırımları var" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Yabancı yatırımcı olarak Bursa'da Alman firmalarının çok önemli yatırımları var" dedi.

Almanya'nın Hessen eyaleti heyeti Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Bursa'nın Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı mahallesinde Hessen işbirliği ofisinin açılışına katılmak üzere Bursa'ya gelen heyet, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Açılışı yapılacak işbirliği ofisinin de bu işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekilen ziyarette Hessen heyeti, Bursa'nın kardeş şehirleri olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hessen heyetini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, "Bursa ile Hessen eyaleti arasındaki ilişkiler aslında 1970'li yılların başında, 1971'de Darmstadt ve Bursa'nın kardeşliği ile başlamış. 2010 yılında Hessen eyalet başbakanı Sayın Bouffier ile Bursa Valiliği arasında imzalanan protokol ilişkileri çok daha ileri düzeye taşımıştır. Sizin bugün ilimizi ziyaretiniz inşallah bu ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı sunacaktır.

2015 yılının protokolün 5. yılı olacağını hatırlatan Karaloğlu, "Bugün karşılıklı olarak 2015 yılına yönelik ilişkileri güçlendirmek için daha neler yapılabilir bunlar konuşulacak. Var olan alanlarda ilişkileri güçlendirmek ve yeni alanlar açabilir miyiz? Bugün konuşup 2015'in planlamasını da yapacağız" şeklinde konuştu.

"SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Hessen Heyeti adına konuşan Müsteşar Mark Weınmeıster da, Bursa'nın ekonomik gücünden yararlanmak istediklerini belirterek, "Bursa'nın otomotiv ve yan sanayi gücünü biliyoruz. Bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Eğitim ve öğretim alanında da işbirliği yapmak istiyoruz. Sizden öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Bu yıl dış işleri bakanlığımızda gençlik köprüsü projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında da öğrenci değişimlerini destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu'nu ziyaret eden Hessen heyetindeş Müsteşar Mark Weınmeıster başta olmak üzere Petra Müller, Klepper Hessen Meclisi Avrupa işleri komisyon başkanı Petra Müller, Hessen Meclisi Başkan Vekili Ursula Hammann, CDU Milletvekili İsmail Tipi, Milletvekilleri Sabine Waschke, Will Van Ooyen, Federal Avrupa İşleri Bakanlığı ofis başkanı Ute Stettner, Uluslararası ilişkiler bölüm başkanı Dr. Michael Borchmann, Bölgesel ortaklık danışmanı Meike Schmıdt hazır bulundu.

Ayrıca ziyarete Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, M. Kemal Şerbetçioğlu ve İsmail Aydın da katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Almanya Hessen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title