Haberler

Bursa'da Eğitimcilere Madde Bağımlılığı Semineri

Güncelleme:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TUBİM işbirliğiyle okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen madde bağımlılığı konulu seminerler başladı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) işbirliğiyle okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen madde bağımlılığı konulu seminerler başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'ndaki ilk seminere Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hacıoğlu ve TUBİM yetkilisi Hasan Uyar katıldı.

Çokgezer, burda yaptığı konuşmada, öğrencilerin madde bağımlılığıyla konusunda önemli risk grupları arasında olduğunu belirterek, bu konuda okul, aile ve emniyet işbirliğinin önemine değindi.

Hacıoğlu da alkol, zararlı madde ile uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığında en önemli risk grubunun, örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki 12-18 yaş arasında oluştuğuna dikkati çekti.

Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddelerin bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğunu aktaran Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"Madde bağımlılığı, intihar, cinayet, fuhuş, gasp, anarşi, aile parçalanması gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere başlanmasına neden olan etkenler arasında çevresel faktörler, eğitim durumu, arkadaş grubu, zararlı maddeye kolay ulaşılabilirlik, aile tutumları, ilgisizlik, sevgisizlik ve merak yer almaktadır. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmektedir. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar ve alınacak önlemlerde okul, öğretmen ve ailelerin iş birliği çok önemlidir."

TUBİM yetkilisi Hasan Uyar ise bir madde bağımlısıyla karşılaşıldığında paniğe kapılarak öfkeyle hareket edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Söz konusu kişiye samimi davranılması gerektiğini anlatan Uyar, "Öncelikle bir güven ortamı oluşturmalıyız. Durumu gözlemleyerek çocuğumuzun sosyal çevresini gözlemleyip, sorunun kaynağını tespit etmeye çalışmalıyız. Çocuğun arkadaş ilişkilerini gözden geçirmeliyiz. Çocuğumuzun bağımlılık maddesi kullanmasının sebeplerinin arasında bizim de eksik ya da yanlış davranışlarımızın olduğunu göz ardı etmemeliyiz" diye konuştu.

İl Eylem Planı çerçevesinde belirlenen takvim içerisinde gerçekleştirilecek bilgilendirme seminerlerine Bursa'da görev yapan idareci ve rehber öğretmenler katılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Oğuz Kağan Köksal Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title