Haberler

Bursa Çiftçisine Özel Bahçe Traktörleri

Güncelleme:

Sanko Holding'in tarım makinaları sektöründeki yatırımı Başak Traktör'ün, Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği bahçe traktörleri Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda görücüye çıktı.

TÜYAP Bursa tarafından düzenlenen Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı kapılarını açtı. 44 ülkeden 275 bin katılımcının gelmesi hedeflenen fuara Başak Traktör'ün gelişmiş modelleri olan bahçe traktörleri büyük beğeni topladı. Mühendislerince geliştirilen ekonomik yakıt tüketimli ve verimli yeni modeller, Türk çiftçisine büyük kolaylık sağlıyor. Ürün gamını yeni modellerle genişleten Başak, bu kapsamda yeni bahçe serisi 2060, 2070 ve 2080 traktörleri ve Plus ve BE serisi traktörleri ile 2x4 ve 4x4 çekişli, kabinli ve klimalı farklı ve ergonomik modelleriyle dikkatleri üzerine çekti.

ASIRLIK MARKA

Adapazarı'nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Başak Traktör Pazarlama Müdürü Levent Karağaç, "Başka traktör Türkiye'nin en eski traktör firmasıdır. 1914 yılında kurulan firmanın temelleri 1907'ye dayanıyor. İlk başlarda devlet kurumu olarak görev yaparken 2003 yılındaki özelleştirmenin ardından 2012 yılında Sanko'nun satın almasıyla birlikte bugünkü konumuna geldi. Şuanda Adapazarı'nda üretim gerçekleştiriyoruz. Şuanda burada Bursa çiftçisinin öncelikli olduğu bahçe traktörlerini lanse ediyoruz. Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir, ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sanko Holding Adapazarı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title