Haberler

Burhaniye'de Uğur Mumcu Anısına Festival Düzenlenecek

Güncelleme:

10. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, gazeteci yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenecek.

10. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenecek.

Burhaniye Belediye başkanı Fikret Akova, festivale ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Festivalin başlangıç tarihinin 24 Ocak olduğuna dikkati çeken Akova, "24 Ocak aynı zamanda gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun silahlı saldırı sonucu aramızdan ayrılışının tarihiyle aynıdır. Bu nedenle bu yıl ki festivalimizi onun anısına düzenledik. Uğur Mumcu'yu çeşitli etkinliklerle anacağız, düşüncelerini eserlerini yeni nesillerle paylaşacağız" dedi.

Akova, etkinlik programına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Festival açılışı saat 13.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda festival komitesi adına Belediye Başkanlığınca anıta çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. İlk gün Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde saat 10.30-16.00'da zeytinyağlı yemek yarışmaları 14.30'da Şehit Turan Bayraktar Parkı'nda kitap el sanatları ve hediyelik eşya sergisi açılışı yapılacaktır. Festivalin ikinci gününde saat 14.00'te Reha Yurdakul Salonu'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran 'Demokrasi ve Ekonomi' konulu konuşma yapacak. Festivalin son günü saat 10.00'da Burhaniye Arenası'nda geleneksel deve güreşleri ve ardından müzik, dans ve satranç turnuvası düzenlenecek."

-Burhaniye Devlet Hastanesi yeri protokolü imzalandı

Burhaniye ilçesinde yapılması planlanan yeni devlet hastanesinin yerine ilişkin protokol, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova arasında imzalandı. Akova, törende şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle Burhaniye'de yapılacak olan ve 200 Burhaniyeli hayırsever bağışı olan arsanın tapusunu ve protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Burhaniye'mize hayırlı olsun. Burhaniye Belediyesini ve şahsımı hastane yerini vermemekle, geciktirmekle suçlayanlar artık top sizde. Biz buranın tapusunu yaklaşık 2 ay önce hazırladık Sağlık Bakanlığının almasını bekledik. Bugün Balıkesir Valimiz Ahmet Turhan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Akdoğan ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Yılmaz ile hazırlanan protokolü imzalayarak Sağlık Bakanlığına devrini yaptık. Bizler Burhaniye'ye gelecek hiçbir hizmeti bugüne kadar engellemediğimiz gibi her zaman önünü açan, yardımcı olan bir belediyecilik anlayışı sergiledik. Burhaniye halkına faydalı olacak her hizmetin altına da imzamızı atarız." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Fikret Akova Uğur Mumcu Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title