Haberler

Burdur Beyaza Büründü

Güncelleme:

Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kent merkezi beyaza büründü. Kalınlığı 10 santimi geçen karın keyfini ise çocuklar çıkardı.

Burdur'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabah saatlerinde yerini güneşli havaya bıraktı. Valilik tarafından ilk ve orta dereceli okullarla liseler ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde eğitim öğretime bugün ara verildi. Kar kalınlığının 10 santimetreyi geçtiği kent merkezinde belediye 150 kişilik ekiple kar küreme, tuzlama ve kaldırım temizleme çalışması başlattı.

Karayolları 134'üncü Şube Şefliği yetkilileri bölgede kapalı yol bulunmadığını belirtirken, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki Altınyayla İlçesi'ne bağlı Ballık Köyü, Çavdır'a bağlı Yazır Köyü ve Yeşilova'ya bağlı 15 köy yolunun açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Kar yağışı nedeniyle küçük çaplı trafik kazaları da meydana geldi.

Burdur'da karın keyfini ise çocuklar çıkardı. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen öğrenciler sokakta oynarken, kimileri de kar manzaralı hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title