Haberler

Burak Bektaş, Ölümünün 3'ncü Yıldönümünde Anıldı

Üç Sene önce Berlin'de bir cinayete kurban giden Burak Bektaş anıldı.

Üç Sene önce Berlin'de bir cinayete kurban giden Burak Bektaş anıldı.

Berlin'de 2012 senesinde arkadaşlaıyla sohbet ederken sokak ortasında öldürülen Burak, ölümünün yıldönümünde cinayete kurban gittiği yerde anıldı.

Burak evlerinin yakınındaki otobüs durağında arkadaşlarıyla konuşurken, yanlarına yaklaşan ve kimliği henüz belirlenememiş olan bir kişi tarafından arkadaşlarıyla birlikte kurşunlanmıştı. Olayda 22 yaşında olan genç Burak yaşamını yitirirken diğer iki arkadaşı ise ağır yaralanmıştı.

Burak'ı unutmayan ailesi, arkadaşları, komşuları ve sivil inisiyatif gösteren Berlin'liler, onu 3 yıl önce öldürüldüğü yerde andılar. Önce Burak ve Burak gibi faili meçhul kalmış garip cinayetlere kurban giden insanlar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Sonra yapılan konuşmalarda, olayın aydınlatılarak Burak'ın katilininin bir önce bulunması için çağrı yapıldı. Sevenleri, cinayete kurban gittiği yerdeki ağacın etrafına çiçekler bıraktılar.

BAŞKA BURAK'LAR ÖLMESİN DİYE CİNAYET AYDINLATILMALI

Açıklama yapan, baba Ahmet Bektaş, Burak'ın unutmadığını ve acısını hala içinde hissettiğini söyledi. Yeni cinayetler işlenmemesi için oğlunun cinayetinin aydınlatılması gerektiğini belirten Bektaş, 'Biliyorum Burak geri gelmeyecek ama başka Buraklar ölmesin diye cinayet aydınlatılmalı. Belki katili şu an aramızda, belki bizi izliyor, bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum. Bizim sadece isteğimiz buö şeklinde konuştu. Yetkililerin olayın soruşturması ve gidişatı hakkında kendilerine hiçbir bilgi vermemesinden yakınan acılı baba, 'Avukatımız da yeterince bilgilendirilmiyor. Mevcut üç şüpheli ise insan hakları gerekçesiyle yeterince sorgulanmıyor. İnsan hakları ve demokrasi sedece onlar için geçerli, benim için geçerli değilö dedi.

CİNAYETTE IRKÇI MOTİF OLABİLECEĞİ DE ARAŞTIRILMALI

Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) yöneticilerinden Ayşe Demir'de, olayın lokal olarak araştırılmasını eleştirdi. Demir 'Aldığımız bilgilere göre Burak cinayeti, sadece öldürüldüğü Neukölln semtinde ve çevresinde araştırılıyor. Bunu eleştiriyoruz, çünkü NSU cinayetlerinden sonra arkasında bir ırkçı motif olabileceği de araştırılmalı. Cinayetin lokal olarak değil, bütün Berlin ve hatta federal düzeyde bütün Almanya dikkate alınarak araştırılması gerekiyor. NSU cinayetlerinden sonra aydınlatılamamış bazı cinayetlerin ırkçı saldırı sonucu işlenmiş olduğu ortaya çıktı. Ama hala Almaya'da faili ve nedeni aydınlatılamamış bir sürü faili meçhul cinayet vakası varö ifadelerini kullandı.

Burak Bektaş'ın anma törenine 1992 senesinde Mölln kentinde kundaklama sonucu çıkan yangında annesini, kızını ve yeğenini kaybeden Faruk Arslan'da katıldı. Arslan, Bektaş ailesinin acısını paylaşmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için törene katıldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bektaş Faruk Arslan Ayşe Demir Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title