Haberler

Buldan'dan İçişleri Bakanı Ala'ya Soru Önergesi Açıklaması

"Suriye'de savaşa katıldığı için hayatını kaybeden Türkiye vatandaşı kaç kişi var?"

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Suriye'de savaşa katıldığı için kaç vatandaşın hayatını kaybettiğini sordu.

Buldan, Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Suriye'deki IŞİD ve El Nusra örgütlerinin başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'den Suriye'deki iç savaşa çok sayıda genci götürdüğünün basına yansıdığını ve konunun kamuoyunda tartışıldığını ifade etti.

Ala'ya IŞİD, El Kaide ve El Nusra gibi örgütlerin İstanbul'da yoğun bir örgütlenme faaliyeti yürüttüğünden haber olup olmadığını soran Buldan, bu örgütlerin İstanbul'daki bazı mescitler, sosyal medya ve dergilerle yaptığı propagandalara karşı hangi önlemlerin alındığının, bu faaliyetler nedeniyle bugüne kadar gözaltına alınan, hakkında soruşturma açılan kişi olup olmadığının ve Suriye'de savaşa katıldığı için kaç kişinin hayatını kaybettiğinin cevaplanmasını istedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Pervin Buldan Efkan Ala Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title