Haberler

Son TOMA İhalesi de Eski AK Partili Vekilin

Güncelleme:

AK Partili eski vekilin ortağı olduğu Katmerciler firması, geçen ay kazandığı 65 adetlik TOMA ihalesinin ardından Emniyet'in 50 TOMA'lık son ihalesini de aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü 50 toplumsal müdahale aracı alımı için ihaleye çıktı. İhaleyi Ekim ayındaki 65 TOMA'lık ihaleyi'de kazanan Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi kazandı.

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERDİ

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi 50 Adet TOMA için 11.78 milyon euro ile en düşük teklifi vererek ihaleyi aldı..

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Borsa İstanbul'da ilk seansı yüzde 1.09 kayıpla 3.62 liradan tamamlayan Katmerciler hisseleri, TOMA açıklamasının ardından, ikinci seans açılışıyla birlikte yükselişe geçerek yüzde 8.0'e yakın artışla 3.95 liraya kadar çıktı.

TOPLAM RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Katmerciler Araç Üstü Ekipman şirketi iki ihalede toplam 115 TOM için 25,46 milyon dolar gelir elde etmiş oldu.

TOMA'LARA ZAM GELDİ

Bir önceki ihale rakamlarına göre tanesi 210 bin euro'ya gelen TOMA'nın fiyatı son ihale ile 235 bin euro'yu bulmuş oldu. Şirket araç başı 25 bin euro zam yaptı.

ORTAĞI AK PARTİLİ

AK Parti eski milletvekili İsmail Katmerci, Katmerciler A.Ş.'nin yüzde 46 ortağı. Katmerciler Ekipman, bu yılın ilk dokuz ayında gelirlerini yüzde 27 artırırken, 6.8 milyon TL net kâr açıkladı.

EKİM'DE DE 65 TOMA İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Katmerciler, geçen Ekim ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü ile 65 adet için 13.68 milyon euroluk sözleşme imzalamıştı.

İzmir merkezli araç üstü ekipman üreticisi Katmerciler 1985 yılında kuruldu. Şirket TOMA'lar ile birlikte 30 tür araç üretiyor.

ŞİRKET 2013'DE ZARAR ETMİŞ

Şirketin 2013 faaliyet raporunda "Yasal Kayıtlara göre hazırlanmış mali tablolarda 9.49 milyon lira dönem zararı mevcuttur" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğü Borsa İstanbul Ak Parti Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

yazık yazık:

İnsanların vergilerini kendilerine karşı kullanmak. . Akıl alacak şey değil. Hem yazık, hem israf.

43
6
yanıtYanıtla
memo:

Yorum yazdırmıyorsunuzki. . .

35
5
yanıtYanıtla
..:

yorum a gerek yok gibi geldi bana. . biz yorum yaptık diye adamlar ihaleden mi vazgeçecek sanki. . yiyin arkadaş bitiremediniz ya bilemedim gerisini. .

30
5
yanıtYanıtla
Bilal:

En düşük teklifi veren kazanır tabiki de ihaleyi

8
18
yanıtYanıtla
GALATASARAYLI:

SASILACAK NE VAR. ? HANCI HIRSIZ YOLCU HIRSIZ. DEVEYE SORMUSLAR. . . . NEREM DOGRU DEMIS. . .

20
2
yanıtYanıtla
.:

HABERİN BAŞLIĞI ''İHALEDE VURGUN'' HABERİN İÇERİĞİNE BAKIYORUZ; HERKESE AÇIK BİR İHALEDE EN DÜŞÜK FİYATI VEREN ŞİRKET İHALEYİ ALMIŞ. EEE, VURGUN NEREDE DİYE DE SORARLAR ADAMA! PAHALI FİYAT VEREN İHALEYİ ALSAYDI İŞTE O ZAMAN ''İHALEDE VURGUN'' DİYEBİLİRDİK DE BU NE ŞİMDİ?!!!

8
9
yanıtYanıtla
.:

KAYSERİ BELEDİYESİNİN İHALELERİNİN ÇOĞUNU DA ESKİ CHP MİLLETVEKİLİNİN ŞİRKETİ ALIYOR, EEE NE VAR BUNDA?! ADAM HERKESE AÇIK BİR İHALEYE GİRİP EN UCUZ FİYATI VEREBİLİYORSA ELBETTE İHALEYİ O ALACAK! İHALE ONA DEĞİL DE PAHALI FİYAT VERENE VERİLSİN, DEVLETTEN DAHA ÇOK PARA MI ÇIKSIN, BU MUDUR ZEKA DÜZEYİNİZ?!

2
15
yanıtYanıtla
ohh ohhMobil-ANDROID:

katmerime yağ sürdüm bal sürdüm ohh :) bu ülke bir harika dostum :)

13
3
yanıtYanıtla
.:

1-VEKİL KÜÇÜK ORTAK, YÜZDE 54''Ü BAŞKASINA AİT! 2-İHALELER HERKESE AÇIKTIR, HER İSTEYEN FİYAT VERİR. ADAM EN DÜŞÜK FİYATI VERMİŞ, İHALEYİ KAZANMIŞ. DİĞER FİRMALAR DÜŞÜK FİYAT VERSE ONLAR KAZANIRDI. 3- HABERİN BAŞLIĞI ''YOLSUZLUK'' OLARAK VERİLMİŞ DE BURADA YOLSUZLUK NEREDE, İZAH ETMEMİŞ! 4-BİR İHALEYİ EN UCUZ FİYAT VEREN ALIR, NE YANİ UCUZU VARKEN DEVLET PAHALI OLANI ALIP DA FAZLA PARA MI VERSEYDİ DİYE DE SORARLAR ADAMA! AZICIK AKIL, FİKİR!!!

3
13
yanıtYanıtla
UrfalimobilWeb@haberler.com:

Alirlar alirlar hem halka zehir su sikmak icin hemde recep padisahin cebini duldurirlar kefenin cebi yuktur ey musluman tayip dinimizide bilyun supelendim senden recep

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title