Haberler

Bu Cesur Yürek Pozlarını Bırak

Güncelleme:

Cebe indirdiğin paralardan bahset

Emniyet'teki paralel dalga operasyonunda "haram yemedik" diye şov yapan polislerin taltif skandalına neşter: 7 ilde 14 polis operasyonla gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün düğmeye basıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, sabah saatlerinde Ankara, Kars, Batman, Kütahya, Aksaray, Van ve Sakarya illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla 14 kişi gözaltına alındı. Bir kişi Yunanistan'da, bir kişi Vietnam'da görevli olduğu, bir kişi de ikametinde bulunamadığı için gözaltına alınamadı. Emniyet Teftiş Kurulu'nun hazırladığı rapordan şoke eden detaylara SABAH ulaştı. Raporda nasıl usulsüzce taltif (ödül) paralarının dağıtıldığı tek tek ortaya konuldu. Raporda, 15 dosyada 30 personel ile ilgili teklif listelerinin ve üst yazılarının hazırlanışında ismi geçen 17 kişinin imzasının bulunduğuna dikkat çekildi. Raporda "Taltif talep dosyasında isimleri bulunan 30 personel ile ilgili olarak, senelik izinli, mazeret izinli, geçici görevli, evlilik izninde, doktor raporlu veya henüz birime ataması yapılmamış, taltife konu olay tarihlerinden sonra atanarak birimde göreve başlayan personelin, göreve başladığı tarihlerden önceki tarihteki olayda görevlendirilmiş gibi gösterildiği bu durumun tetkik edilmeyerek adları geçen 17 görevli personelce ilgili evraklara olur imzası attığı" tespiti yapıldı. 30 kişiye haksız yere taltif verdikleri belirtilen 17 personel için "görevlerinin yerine getirilmesinde savsaklama" gösterdikleri ifade edildi. Gözaltına alınan Batman Trafik Şube Müdürü Hakkı O., Ankara'ya gönderilirken, diğer polisler de emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecekler.

KOMİSYON, LİSTELERE EKLEDİ

Dosyada yer alan bazı tespitler şöyle:

Sendikaların fazla mesai ücretlerinin ödenmesine yönelik eylemler sırasında geçici görevle Antalya'da bulunan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Bekir Akarsu kendisini listeye yazdırarak iki maaşla taltifle ödüllendirdi.

Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nda bulunan Taltif Ön Komisyon Başkanlığı'nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Faik Ozan K., İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü yaptığı sırada kendisini Güvenlik Dairesi'nde göstererek taltif listesine ekledi ve 2 maaş taltif ile ödüllendirildi. Aynı kişi, HakkariÇukurca'da ilçesinde 24 askerin şehit edilmesi üzerine ülke genelinde 19-27 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılan hukuk dışı eylemlerde görevliymiş gibi gösterilip ödüllendirildi.

Güvenlik Daire Başkanlığı Kamu Güvenliği Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer K. 19 Ocak 2012 tarihinde göreve başlamasına rağmen 2011'de görevli gösterilerek 2 maaş taltif aldı.

21 Mart 2012'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhammed S. senelik izinde olmasına rağmen Nevruz'da görevde gösterilerek 2 maaş ile ödüllendirildi.

Eğitim amaçlı Almanya'da görevli olan Komiser Gökmen A., izin olan Komiser Yardımcısı Serdal Ö., dış göreve gönderilen baş polis Osman C., senelik izinde bulunan polis memuru M.N., kursta bulunan polis memuru Serdar Ş., ilk yardım eğitiminde bulunan polis memuru Selman K., 2 maaş ödül aldılar.

Senelik izinde olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yakup A. eylemlerde görevli gösterilip 2 maaşla ödüllendirildi.

Polis memur İsmail K. yıllık izinde olduğu halde Sivas Madımak olaylarının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gösterilerde görev almış gibi ödüllendirildi.

Polis memuru Ahmet Ş. 30 Haziran 2012 2 Temmuz arasında dış görevde olduğu halde taltif ile görevlendirildi.

Polis memurları Şener G. ve Mustafa A. izinde oldukları halde PKK'nın ilk terör eyleminin yıl dönümündeki gösterilerde görev almış gibi iki maaş ile ödüllendirildi.

EKREM DUMANLI'NIN KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

İşte taltif soruşturmasında gözaltı kararı alınan şüphelilerin listesi:
Bekir Akarsu 1. Sınıf Emniyet Müdürü
Halil Dumanlı (Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi) 2. Sınıf Emniyet Müdürü
Saruhan Kızılay 3. Sınıf Emniyet Müdürü (Vietnam'da görevli)
Gökhan Kabukçu 3. Sınıf Emniyet Müdürü
Zeki Akyol 3. Sınıf Emniyet Müdürü
Davut Gürbüz 3. Sınıf Emniyet Müdürü
Hüseyin Şimşek 3. Sınıf Emniyet Müdürü
Faik Ozan K. 3. Sınıf Emniyet Müdürü
Gökmen Tekin 4. Sınıf Emniyet Müdürü
Veli Yılmaz 4. Sınıf Emniyet Müdürü
Servet Deniz Kalem 4. Sınıf Emniyet Müdürü
Hakkı Okumuş 4. Sınıf Emniyet Müdürü
Cemil Çevik 4. Sınıf Emniyet Müdürü
Haydar Akyürek Komiser (Yunanistan'da görevli)
Eray Kılıçarslan Komiser
İsmail Çiçekçi Polis memuru
Muhammed Hamarad Polis memuru

150 MİLYONU HAVUDUYLA GÖTÜRDÜLER

İçişleri Bakanlığı Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanan rapor doğrultusunda yürütülen soruşturmada bazı polislere usulsüz taltif verildiğinin ortaya çıkması akıllara İstanbul merkezli operasyonlarda gözaltına alınan paralelci polis şeflerini getirdi. SABAH, geçen temmuz ayında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "casusluk", "usulsüz dinleme" operasyonlarında gözaltına alınan ve "haram yemedik" diye şov yapan Yurt Atayün, Hayati Başdağ ve Ali Fuat Yılmazer gibi paralel yapının A Takımı'nda yer alan polis şeflerinin usulsüz taltifler sayesinde arsa ve daire zengini olduklarını ortaya çıkarmıştı. Paralel yapının maaş taltif sistemi ile kendi kadrolarına para yağdırdığı, EGM'nin bütçesinden 1 yıl için ayrılan 202 milyon liranın 150 milyon lirasının paralelci polislerce paylaşıldığı, diğer polislerin ise mağdur edildiği belirlenmişti.

Taltif listesinde 731 maaşla birinci sırada yer alan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün her ikisi de meşhur MİT krizinin yaşandığı 7 Şubat 2012'den sonra alınan 2 dairesi ve 2 de otomobili bulunuyor.

Örgüt kurma ve örgüt yönetmenin yanı sıra usulsüz dinleme ve evrakta sahtecilik suçlarından tutuklanıp cezaevine konan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer taltif listesinde 490 maaş taltifle dördüncü sırada. 2003'te kendisine ait bir iğnesi bile bulunmayan Yılmazer'in son 11 yılda edindiği mal varlığı ise şöyle: Çanakkale'de birisi üzerine çiftlik kurulmuş olan 3 ayrı arsa. Ankara Yumrutepe, Karagedikli ve Gölbaşı'nda 3 ayrı arsa. Ankara Mera Besi Çiftliği'nde yüklü miktarda hisse.

Hem "casusluk" hem de "usulsüz dinleme" soruşturmasının tek sanığı olan ve sağlık kontrolü için gittiği hastanede "haram lokma yemedim" diyerek şov yapan, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri'nin eski müdür yardımcısı Hayati Başdağ ise 537 maaşla en çok taltif alan üçüncü isim.

Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür yardımcılığı yapıp, üstün hizmetleri sonrasında şube müdürlüğüne terfi ettirilip Asayiş Şube Müdürü yapılan ve 17 Aralık Operasyonu sonrası görevden el çektirilip açığa alınan Ertan Erçıktı ise 697 maaşla taltif listesinde ikinci sırada. İstanbul'un en gözde semtleri Atakent'te 1 dairesi bulunan ve birikimlerini son 3 yıl içerisinde gerçekleştirdiği belirlenen Erçıktı'nın, Kayabaşı'nda ise birisi eşinin üzerine olmak üzere 2 dairesi bulunuyor.

449 maaşla taltif listesinde beşinci sırada yer alan Serdar Güldalı'nın da Ankara Eryaman ve Yapracık'ta 2 daire ile İstanbul Beşiktaş'ta geçen yıl 400 bin lira karşılığında alınan bir dairesi var.

Casusluk soruşturması ve sözde "Tevhit Selam" örgütü soruşturmasıyla 220 kişinin dinlediği usulsüz dinlemelerinin baş sorumlusu olan 17 Aralık sonrası açığa alınan ve 22 Temmuz soruşturmaları kapsamında casusluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Ömer Köse ise 428 maaş taltif almış. Tekirdağ Çerkezköy'de çok büyük bir arsası var.

Kaynak: Yenisafak.com.tr / Güncel

Yunanistan Vietnam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title