Haberler

    Brezilya Basını: "Fiyasko Bir Dünya Kupası"

    Brezilya basını, ev sahipliği yaptıkları Dünya Kupası'nda alınan sonuçtan duyulan hayal kırıklığını internetteki sayfalarına yansıttı.

    "Fiyasko", "Güle güle", "Brezilya, Dünya Kupası'nı yeni bir yenilgi ile kapattı", "Brezilya'dan Dünya Kupası'na melankolik bir uğurlama" ve "Brezilya Milli Takımı'nda Dünya Kupası'ndan geriye sadece posa kaldı" ifadeleri en çok kullanılan başlıklar oldu.

    O Globo gazetesi, "Brezilya'nın kötü rekorlar kırdığı bir Dünya Kupası geçirdiğini" yazıp, 1974 yılından sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda arka arkaya iki yenilgi alındığı hatırlatıldı. Yapılan yorumlarda, "Dünya Kupası'nı 4. en büyük takım olarak tamamlasak da Brezilya için olumsuz rekorlar kırıldı. Brezilya, Almanya karşısında 7-1 yenilerek tarihindeki en farklı yenilgiyi aldı. Ayrıca Dünya Kupası maçlarında ilk yarıyı 5-0 yenik tamamlama rekorunu da Brezilya egale etmiş oldu. Bu skoru daha önceden 1974 yılında Yugoslavya karşısında Zaire ve Polonya karşısında Haiti Milli Takımları almıştı. Ama hiçbiri Brezilya gibi 5 golü ilk 30 dakikadan daha az bir sürede yememişti" denildi.

    Ayrıca Brezilya Milli Takım kalacisi Julio Cesar'ın şampiyona süresince, 10'u son iki maçta olmak üzere toplam 14 gol yediği belirtilip, 15 gol ile Taffarel'e ait olan bir Dünya Kupası'nda en fazla gol yiyen Brezilyalı kaleci rekoruna çok yaklaştığı kaydedildi. Almanya Milli Takımı'nda Klose'un Dünya Kupası maçlarındaki toplam gol sayısını 16'ya çıkartarak, şimdiye kadar 15 golle Ronaldo'ya ait olan Dünya Kupaları'nda en fazla gol atma rekorunu kırmasının da altı çizildi.

    "Melankolik bir son" başlığını atan Lance gazetesi de "Teknik Direktör Scolari'nin Almanya karşısında alınan 7-1'lik yenilgiyle açılan yarayı küçültme girişimlerinin işe yaramadığını, Hollanda karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetle yaranın daha da açıldığını" yazdı. Scolari'nin ise istifa etmeyip, görevden alınma kararını Brezilya Futbol Federasyonu başkanına bıraktığı vurgulandı. Brezilya'nın diğer gazetelerinden "O dia", Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen futbolcuların üzgün fotoğraflarını vererek "Posa" ifadesini başlığına çıkartırken, "kupaya üzücü bir şekilde veda edildiğini" belirtti.

    "Folha de Sao Paulo" gazetesi ise "6. Dünya Kupası şampiyonası hayali ile başlayan Brezilya, 7 maçının 3'ü kazanıp, 2'sinde berabere kaldı, 2 maçını da kaybetti. Defanstaki hatalar sonucu Brezilya, ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nı 4. olarak bitirdi" diye yazdı.

    Bu arada Brezilya ile ezeli rekabet içinde olan Arjantin'in önemli gazetelerinden biri "Ole"nin "Tebrikler Brezilya" başlığıyla, alaylı bir ifadeyle çıkması dikkati çekti. Gazete, "Scolari'nin takımı, Hollanda'ya 3-0 kaybedip dördüncülükte kaldı ve podyuma bile çıkamadı. Van Gaal'ın futbolcuları ev sahibi takımın taraftarlarına yeni bir utanç yaşatmak istemediler ve ikinci golden sonra ayaklarını gaz pedalından çektiler" yorumunda bulundu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Luiz Felipe Scolari Hollanda Almanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title