Haberler

Bozyazı İl Öğrenci Meclisi Çalıştayı Sona Erdi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde "1. İl Öğrenci Meclisi Çalıştayı" yapıldı.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde "1. İl Öğrenci Meclisi Çalıştayı" yapıldı. Çalıştayda öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar, ilçelerindeki eğitim-öğretimdeki eksiklikler ve çözüm önerileri görüşülerek, ilgili mercilere iletilmek üzere bir rapor halinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ortak projesi olan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Bozyazı Öğretmenevi'nde Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bozyazı Çok Programlı Lisesi Öğrencisi Dolunay Tandoğan başkanlığında gerçekleşen ve iki gün süren "İl Öğrenci Meclisi Çalıştayı"na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, şube müdürleri, Tarsus, Mezitli, Erdemli, Anamur, Aydıncık, Silifke, Mut, Yenişehir, Toroslar ve Çamlıyayla İlçe Öğrenci Meclisi Başkanları ile rehber öğretmenler katıldı.

Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, çalıştayın açılış konuşmasında Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve ilk defa bir çalıştay yaptıklarını belirterek, çalıştayın yapılmasına katkı sağlayan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile ilçe kaymakamı, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine teşekkür etti. Tandoğan, "Yapmış olduğumuz Öğrenci Çalıştayı Mersin'de bir ilktir. Amacımız, ileriki dönemlerde bu çalıştayları tüm ilçelerimizde yapmak ve Türkiye İl Öğrenci Çalıştayı'nı Mersin'de yaparak Mersin'i tanıtmak, öğrenci sorunlarını, isteklerini önerilerini tartışarak çözüm aşamasında ilgili mercilere ulaştırmaktır olacaktır" dedi.

Öğrenciler arasında demokrasi kültürünün yerleştirilmesi ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi açısından çalıştayın çok önemli olduğunu ifade eden Tandoğan, "Toplantıda belirleyeceğimiz sorunlarımız, ilçelerimizdeki eğitim-öğretimdeki eksiklikler ve çözüm önerileri bir rapor halinde ilgili mercilere iletilecektir. İnanıyorum ki, yapacağımız tespitler ilgili mercilerce dikkate alınarak çözümü konusunda çalışmalar yapacaklardır" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan da Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı olarak Bozyazılı bir öğrencinin seçilmesinin ve çalıştayın Bozyazı'da yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Çalıştayda gençlerin önerilerinin mutlaka dikkate alınacağını ve çözümü için çalışmalar yapılacağını kaydeden Doğan, "Çalıştayda alacağınız kararlar ve talepleriniz bizim için çok önemli. Sorunlar, öneriler gitmesi gereken yerlere gidecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Yapılması noktasında bir şey varsa mutlaka sizlerin arkanızdayız demek için sizleri burada topladık. Yetkinizin çok büyük olduğunu biliniz. İlçenizde eğitim-öğretim için farklılık yaratmak istiyorsanız, bu farklılık yaratma konusunda isteğiniz neyse başkanınız vasıtasıyla nereye aktarılması gerekiyorsa aktaracağız. Çalıştaydan çıkacak olan sonuç raporu gerekirse Bakanlığa kadar ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Çalıştay sonunda, 11 ilçe öğrenci meclisi başkanının imzasıyla ilgili mercilere ulaştırılmak üzere 18 maddelik ortak karar alındı. Kararlardan bazıları şöyle: "İlkokullarda andımızın kaldırılmaması. Okul çevresinde güvenlik tedbirlerinin artırılması ve polis devriye araçlarının sürekli dolaşması. Sınav sisteminin iyileştirilmesi. Okullar arası bilgi ve kültür yarışması düzenlenmesi. Meslek liselerinde kültür derslerinin fazlalaştırılması. İlçe Öğrenci Meclislerine bütçe ayrılması. Okullarda tek tip resmi kıyafetin uygulanması ve okul çevresinin uyuşturucu satıcılarından arındırılması."

Çalıştayın sona ermesinin ardından, çalıştaya katılan İlçe Öğrenci Meclisi Başkanları ve rehber öğretmenlere Bozyazı'nın tarihi yerleri ve muz sarartma tesisi gezdirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Doğan Türkiye Bozyazı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title