Haberler

Bozkırın Ortasındaki "Sahil Kenti" Hareketlendi

Güneydoğu bozkırının ortasında bulunan ve Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm yatırımları hız kazandı Kaymakamlık 55 tekne kapasiteli marina yaptırırken, gezi teknelerinin sayısı arttı Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Aslan: "Kaymakamlık öncülüğünde.

RAUF MALTAŞ - MUSTAFA SONAR - Güneydoğu bozkırının ortasında bulunan ve Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm yatırımları hız kazandı.

Sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de, bu yıl turizm sezonu erken açıldı. Tarihi taş evleri, doğal güzelliğinin yanı sıra romanlara konu olan Fırat Nehri'nin kıyısındaki Halfeti, ortalama her yıl 200 bin turiste ev sahipliği yapıyor.

Turistler, büyük bir bölümü 2000'den itibaren Birecik Barajı'nın suları altında kalan ve "batık kent" olarak adlandırılan bölgeyi tekne turlarıyla görme imkanı buluyor. Yaklaşık bir saat süren tur sırasında birçok medeniyete hizmet eden ve İncil'in bir nüshasının da çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi görme imkanı bulan ziyaretçiler, minaresinin bir bölümü su altında kalan Savaşan köyünün güzelliğine de tanıklık ediyor.

Bir televizyon kanalı için çekilen "Kara Gül" dizisiyle ünü artan ilçede, bu yıl önemli gelir kapısı olan turizme daha fazla yatırım yapıldı. Kaymakamlık tarafından yaptırılan 55 tekne kapasiteli marina sayesinde bölgedeki turizm hareketliliğinin artması öngörülüyor. Yıllardır ilçede turizm sektörüyle uğraşan işletmeciler de 20 olan tur tekne sayısını 40'a çıkardı.

"Markalaşma adımları atıldı"

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halfeti'de barajın oluşturduğu eşsiz bir güzellik bulunduğunu söyledi.

İlçenin Fırat Nehri manzarası, mimari kimliği ve taş evleriyle ciddi potansiyel barındırdığını dile getiren Aslan, "Sakin Şehir" ilan edilen Halfeti'de bu yıl ziyaretçi sayının artmasını beklediklerini kaydetti.

Daha önce işsizliğin hakim olduğu ilçede artık turizm sektörünün en önemli gelir kaynağı haline geldiğine işaret eden Aslan, şöyle konuştu:

"Bazen köylerin suların altında kalması insani açıdan sıkıntılı gibi gözükse de Halfeti'de bunun tersi yaşandığını düşünüyorum. Çünkü Halfeti'de bir baraj gölünün oluşturduğu güzellik var. Yıllardır işsiz olan halk, turizm sektöründen ekmek kazanmaya başladı. Kaymakamlık öncülüğünde sakin şehir projesi kapsamında Halfeti'nin markalaşması yönünde büyük adımlar atıldı. Bunun devamı mutlaka gelecektir."

"Potansiyel 2 kat arttı"

İşletmecilerinden Furkan Kaynak da ilçede uzun süredir tekne turları düzenlediklerini belirtti.

İlçenin "Sakin Şehir" ağına dahil edilmesiyle turizm potansiyelinde artış gözlemlediklerini ifade eden Kaynak, ilçenin turizm sezonun henüz açılmamasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Müşteri potansiyelinin iki kat arttığına dikkati çeken Kaynak, "Sezon açılınca ziyaretçi sayısının dahada artacağını düşünüyoruz. Tekne sayıları arttı. Daha modern ve yat türünden tekneler geldi." diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Aslan Şanlıurfa Birecik Halfeti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title