Haberler

Çılgın Projenin Borcu Devlete, İhalesi Özel Şirkete Kaldı

Güncelleme:

Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'ni yapan şirket battı. Borcu devlete kaldı. Yeni ihaleyi hükümete yakınlığıyla bilinen Kalyon İnşaat aldı.

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indiricek, çılgın projeler arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatını yapan Koçoğlu Şirketler Grubu, 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmişti. İflas eden firmanın 35 milyon dolarlık dış finansman kredisi ise Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kaldı. İflas eden şirketin işçilere olan borcu da devlet tarafından ödenecek.

YENİ İHALEYİ O FİRMA ALDI

Koçoğlu'nun yarım bıraktığı Sabuncubeli Tüneli inşaatı, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Kalyon İnşaat tarafından sürdürülecek. Yarım kalan tünelin tamamlanması için yaklaşık 150 milyon lira daha harcanacak.

İNŞAAT DEVAM EDİYOR

İzmir-Manisa arasındaki proje kapsamında 4 bin 80 ve 4 bin 74 metrelik iki tünel açılacak ve toplamda 6,5 kilometre bağlantı yolu yapılacak. Projenin 2017'nin ilk üç ayı içinde tamamlanması öngörülüyor. Sabuncubeli Tüneli'nin İzmir tarafında sol tüpte bin 416, sağ tüpte ise bin 341 metreye ulaşıldı.

TOPLAM UZUNLUK 4,4 KİLOMETRE

Tünelin Manisa tarafındaki giriş yapısında ise sol tüpte 70 metreye, sağ tüpte 223 metreye ulaşıldı. Toplamda sağ tüpte bin 564, sol tüpte bin 486 metre ilerleme sağlandı. Bitirilmesi halinde Sabuncubeli Tüneli projesi, İzmir-Manisa yolunun Sabuncubeli mevkiinde 2,8 kilometre tünel ve 1,24 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 4,4 kilometre uzunluğunda 2x2 şeritli yoldan oluşacak.

'35 MİLYON DOLAR VATANDAŞTAN ÇIKACAK'

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sabuncubeli Tüneli'nin yeni ihalesinin Kalyon İnşaat'a verilmesine şaşırmadıklarını söyledi. Sabuncubeli Tüneli'nin ilk ihalesini alan firmayı da baştan beri eleştirdiklerini dile getiren CHP'li Özel, "Geçmişinde bir köstebek yuvası dahi kazmamış olan bir şirkete tünelin ihalesini verdiler. Bunun doğru olmadığını defalarca söyledim. Gelinen noktada Koçoğlu İnşaat iflas etti ve tünelin inşaatı durdu. İflas eden firmanın 35 milyon dolarlık borcu devlete kaldı. Bu para vatandaşın cebinden çıkacak." dedi.

KALYON İNŞAAT AK PARTİYLE BÜYÜDÜ

Tünel ihalesini alan Kalyon İnşaat, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan pek çok projenin ihalesini aldı. Grup, KKTC içme suyu projesinden İstanbul Finanskent projesine kadar geniş bir alanda kazandığı ihalelerle dikkat çekiyor. Kalyon Grup, ekim ayında gerçekleşen İstanbul Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro ihalesini de 849 milyon TL'lik teklifi ile kazanan konsorsiyum içinde yer aldı. Son olarak Sabah ve ATV'yi alarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Kalyon İnşaat, 3. havaalanı inşaatını üstlenen firmalardan biri olarak da tanınıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Özgür Özel Ak Parti İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (59)

Mevlüt usta:

Chp belediyelerin yaptirdigi isleri normal fiyatin 40 katina 100 katina yaptirdiklarindan bahsetseniz birazda.Onlar vatandastan cikmiyomu.

15
16
yanıtYanıtla
MEHMET:

KARALAMACI BİR HABER . İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN. . .

9
20
yanıtYanıtla
MEEEEEEEEEEEEEEE???????????:

ONU BUNU BİLMEMDE ÇILGIN TOKATLANIYORUZ SAOL AKP

14
9
yanıtYanıtla
hayrettin:

ya milleti tutarsız haber yaparak kandırmayın o şirket battı ise borç şirkete aittir. bu bir iki devralan şirket borcuda üslenir buda iki 3. bu habere yapana gelsin

8
12
yanıtYanıtla
Gözlem:

SOYULDUK. . . ! SOYULUYORSUNUZ. . . . . ! SOYULUYORUZ. . . ! YİNE DE SOYACAKLAR. . !

11
8
yanıtYanıtla
tekne:

calıyo ama hizmet yapıyo başkaları sadece calıyo

7
11
yanıtYanıtla
naz:

yandaş diye ne olmuş ihale alamaz mı eskiden sorguluyor muydunuz hak eden alır

8
9
yanıtYanıtla
halk:

Normaldir. . . . hadi yüzde 40 alkislayin AKPyi.

9
8
yanıtYanıtla
AAA:

DOYMAYAN GÖZÜ TOPRAK DOYURUR. ERDOĞANİZM BU ÜLKEYİ BİTİRDİ TÜKETTİ.......

11
5
yanıtYanıtla
Ahmet:

BU AKP ve Tayyib bu batan firmalar ile birlikte parayi cebe atiyorlar. Firmalarda batma numarasi yapiyor. Para da devlletten aliniyor. Yok mu bunlari kontrol edecek bir devlet kurumu? Resmen soyuyor bu Tayyib ve AKP bizi ya. Bir donumuz kaldi onuda gelip alacak bu AKP !!!

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title