Haberler

Bodrum'daki BDP Kongresine Soruşturma İddiası

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Ocak ayı sonunda düzenlenen BDP İlçe Örgütü 2'nci olağan kongresine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Ocak ayı sonunda düzenlenen BDP İlçe Örgütü 2'nci olağan kongresine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı öne sürüldü. Kongrede terör örgütü başı ve örgüt lehine atılan Kürtçe sloganların, BDP milletvekili Erol Dora ile Yeşiller Partisi eski eşbaşkanı Bilge Contepe'nın konuşmalarının incelendiği belirtildi.

26 Ocak 2013 Cumartesi günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen BDP Bodrum İlçe Örgütü 2'nci Olağan Kongresi hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcısı Şerif Gediz tarafından soruşturma açıldığı öne sürüldüi. Mardin BDP Milletvekili Erol Dora, Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, Söke'nin Savuca Belde Başkanı BDP'li Ahmet Ölçer, BDP Muğla İl Başkanı Ahmet Beler ve ilçe başkanı Mehmet Polat'ın da katıldığı kongrede, Vanlı yerel sanatçı Heme Heci Kürtçe şarkılar söyledi. Kongrede sık sık 'Dişe Diş Kana Kan Seninleyiz Öcalan', 'Hepimiz Apo'nun Fedaisiyiz' sloganları atıldı, PKK flamaları açıldı ve 'Tek Çözüm İmralı' pankartı asıldı.

CONTEPE VE DORA'NIN SÖZLERİ

Divan Başkanlığı'nı BDP Aydın İl Başkan Yardımcısı Raif Kanat'ın yaptığı kongrede söz alan Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, konuşmasının yarısını Kürtçe yaptı. 5 yıl önce partinin belde teşkilatının açılışında Kürtçe teşekkür konuşması yaptığı için gözaltına alınıp sorgulandığını hatırlatan Contepe, "Oysa ki dünya markası Bodrum'da nasıl İngilizce, Türkçe, Almanca konuşuluyorsa, Kürtçe de konuşulabilir demek istemiştim. Şimdi barış görüşmeleri başladı. Habur'dan sonra ikinci kez başlayan bu görüşmelerin kesilmemesi için her türlü asimilasyon ve tahriklere kapılmamak, bu fırsatı kaçırmamak gerek" dedi.

BDP Mardin milletvekili Erol Dora da, "Biz BDP olarak, ölen bir askerle ölen bir gerilla arasında fark görmedik. Çünkü anaların gözyaşları arasında fark yoktur. Kürt fobisi üzerine yapılacak dış politikalardan bu ülkeye yarar gelmez. Türkiye Kürtlere dostluk elini uzatırsa Ortadoğu'da aktör ülke rolünü her zaman üstlenme fırsatı yakalar" diye konuştu.

Kongrede tek liste haline seçime giren ilçe başkanı Mehmet Polat, 61 üyenin tamamının oylarını alarak başkanlığa seçildi.

'HENÜZ GELEN BİRŞEY YOK'

Telefonla DHA muhabirine açıklamada bulunan Mehmet Polat, "Soruşturma ile ilgili henüz bize gelen bir şey yok. Öğrendiğimize göre kongrede çekilen fotoğraflar ve görüntüler istenmiş. Bize bir şey sorulursa gidip yanıtını veririz. Yasalara aykırı bir kongre olmadı. Herşey olağan biçimdeydi. Son derece sağduyu içerisinde olan bir kongreydi" dedi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Polat Erol Dora Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title