Haberler

Bodrum'da Fazıl Say Rüzgarı

Bodrum'da konser veren ünlü piyanist Fazıl Say, Mozart'ın etkilendiği gerçek Türk müziğinin mehter müziği olduğunu söyledi.

Bodrum'da konser veren ünlü piyanist Fazıl Say, Mozart'ın etkilendiği gerçek Türk müziğinin mehter müziği olduğunu söyledi.

Says Fazıl Say Anadolu Konserleri kapsamında dün akşam Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde piyanist Fazıl Say, sahne aldı. İlginin büyük olduğu konserin biletleri günler önceden tükendi. Herhangi bir program yapmadığını tamamen doğaçlama olarak, aklına ne gelirse onu çalacağını belirten Say'ın konseri dört bülümden oluştu. Say, konserine ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın Türk Marşı ile başladı. Yaklaşık 800 kişinin izlediği konserde Say, Mozart ve Frederic Chopin eserlerinin yanı sıra kendisinin 'Gezi Park-2 Solo Piyano' ve 'Baladlar' isimli eserlerini seslendirdi. Bestelerin ilginç öykülerini de izleyicilere anlatarak bilgilendiren Say, "Türkler'in Viyana kuşatması sırasında mehteranlar geceleri, Viyana ordusunu uyutmamak için büyük gümbürtü ile çalan mehter müziği asırlar boyunca Viyana halkının kulağında kalmıştır ve birbirlerine aktarmışlardır. Viyana kuşatmasını Mozart'ın dedesi yaşamış olsaydı, o ritimler ona aktarılmış olacaktı. Hatta o zamanlar çocukları korkuturlarmış sokağa çıkarken 'Aman Türkler geliyor dikkat et' diye. O nedenle Mozart'ın etkilendiği gerçek Türk müziği mehter müziğimizdir" dedi.

Say, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Hayranlarına eserlerinin bulunduğu CD'yi de imzalayan Say, yoğun ilgi yüzünden bilet bulamayanlar için bu akşam bir kez daha sahne alacak. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazıl Say Viyana Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title