Haberler

Bir Gün Çalışana da Tazminat

Güncelleme:

Asgari ücretin net 1800 lira olması için yurt genelinde eylemlerine devam eden DİSK, asgari ücretin tespit süreci ile kıdem tazminatında değişiklik öngören yasa önerisi de hazırladı. Öneriye göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı değiştirilerek 7 milyon asgari ücretliyi temsil edecek üyeler de komisyona girecek. Komisyonda anlaşma sağlanamazsa greve de çıkılabilecek.

BİR GÜN ÇALIŞANA TAZMİNAT

DİSK'in kıdem tazminatı önerisine göre de işçi bir gün çalışsa bile kıdem tazminatı alabilecek. 2015'te geçerli olacakyeni asgari ücret salı günü belli olacak. Diğer yandan hazırlanan öneri önümüzdeki günlerde iktidar ve muhalefet partilerine sunulacak. DİSK'in önerisine göre, komisyonda 7 milyon asgari ücretli de doğrudan temsil edilecek. Asgari ücretlileri temsil eden üyeler komisyona katılacak. Türkİş dışında diğer işçi konfederasyonları da komisyonda yer alacak.

ANAYASAYA DEĞİŞİKLİK EKLENMESİ ŞART

Komisyondaki görüşmeler kamuoyuna açık yapılacak. Ayrıca süreç de toplu sözleşme süreci gibi işleyecek. Görüşmelerin sonunda asgari ücret konusunda anlaşma sağlanamaması halinde grev hakkı da olacak. Anayasanın "ücrette adalet sağlanması" başlıklı maddesinde, "asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları ile ülkenin ekonomik durumu da göz önünde bulundurulur" hükmü yer alıyor. DİSK'in önerisine göre anayasada değişiklik ve ekleme yapılması gerekiyor. Öneriye göre ayrıca "kıdem tazminatında" da değişiklik öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

2222:

sayın disk kanadı olmayan uçaklar gibi uçmuşunuz hayırlı uçuşlar size

25
4
yanıtYanıtla
Tayfun:

İşverenin sırtına yüklenerek yapılacak zammın hiç bir anlamı olmayacaktır. Sadece ülkemizi pahalılandır turizm gelirlerimiz ve ihracatımız gelirlerimiz ciddi oranda düşecektir. Basit bir örnek küsürata girmemek için varsayalım ki asgari ücret 1000 tl ve 1 ekmek 1 tl asgari ücret 1500 tl yapılırsa ve bu yük sadece işverenin sırtına yüklenirse ekmek olacak 1. 5 tl yani yine 1000 tane ekmek alabilecek asgari ücretli eyv paramız artacağı için yurtdışı alım gücümüz artacak ama bu da ithalatı ciddi derecede arttıracaktır. Devletin hali hazırda asgari ücret yaptığı kesintileri almaması daha mantıklı gelir vergisi , damga vergisi gibi ayrıca diğer kesintileri de azaltabilir bu şekilde 1200 tl bandına çıkabilir asgari ücret kişisel fikrim daha iyi bir fikir varsa eğer kesinlikle katılırım

15
9
yanıtYanıtla
Sn. YÜCEMobil-IOS:

bir işveren olarak söylüyorum gönül ister ki çalışanıma 1800 değil 3800 veriyim ama bu şartlarda piyasada tutunabilmek için rekabet şart, vergiler ağır, cezalar ağır, hammadde pahalı bunların hepsi biryana bi taraftan satış yapmak için savaş veriyorsun, bir yandan sattığın malın parasını almak için kırk takla atıyosun. kime güvenip kimden sakınacağımızı şaşırdık. adam köydeki evi satmış 50bin lira para koymuş cebine, 4 ay bankada aynı parayı yatır çek yapıp işlem hacmini büyütüyor. 5.ay çek koçanı alıp yazıp çizip dağıtıyor. soruyoruz bankaya sağlammı adam? diyolar ki ödemelerinde hiç sıkıntı olmamış. güvenip çeki alıp mal veriyoruz, hoop adam kayıp, bulsan bile faydası yok neyini alacan? yazık değilmi bu kadar adam çalıştırıyoruz memlekete hizmet ediyoruz.

16
7
yanıtYanıtla
insan:

Asgari ücretli kimsenin umrunda değil bu ülkede insanlar açlık sınırında yaşamaya çalışırken kimileri 200 euroluk araba hediye ediyor kızına, kimisi kızı-torunu yaşındakilerle aşk yaşayıp ultra lüks hayat sürüyor, kimileri gemicikler adalar arsalar lüks konutlar alıyor , bazıları üç kuruş için avm inşaatlarında hayatlarını kaybediyor, maden ocaklarında yüzlerce insan ölüyor. . Ama kimse görmek istemiyor, bu adaletsiz yaşam ve gelir dağılımı insanın vicdanına dokunmuyor maalesef!

21
0
yanıtYanıtla
BülentMobil-IOS:

Bu devletin başına Necmettin Erbakan gibi bir yönetici artık hayallerde kaldı, geriye Türkiye'nin ileride olacağı durumun tarifini yaptığı sözler kaldı.Dediği gibi "Toprak kayıyor toprak".

20
1
yanıtYanıtla
1010:

sizin kafa yapınıza bu devlet uyarsa ey disk bu ülkede hayat durur. çoğu iş yeri kapanır. zaten iş yok ozaman asgari ücretliyi düşünelim derken işsiz bırakırsınız. işverenin yükünün ağır olduğu bu ülkede sizin istedinizi yapmak kolay değil iş verenler için. işçi içinde işveren içinde makul olanı söyleyin hava civayla olmuyor.

9
11
yanıtYanıtla
volkan:

sakarya''da tuvasaş vagon fabrikası net 2. 900 tl, goodyear lastik fabrikası net 4. 000 tl, toyota otomobil fabrikası net 2. 800 asgeri ücret 920 tl nerede adalet nerede adil gelir dahılımı, ama tek suçlu bizleriz gitme bakim sandığa bak gör ondan sonra asgeri ücret ne oluyo

17
1
yanıtYanıtla
MUTLU:

Bence en doğru teklif. Sahtekar şirketler girdi-çıktı yaparak işçiye tazminat pirimi ödemiyordu. AKP de adaletten bahsederde Adaletsizliği hiç görmez. Ya da görmemezliktwen gelir.

13
1
yanıtYanıtla
TAZMİNATSIZ KOVMA:

Genelde işyeri patronları aldıkları elemanları on birinci ayın sonunda atarak hiç tazminat vermeden idare ederlerdi yerine aldığını da aynı işleme tabi tutardı on binlerce patron sırf bu yolla trilyonlar kazandı maalesef devlet de sadece seyretti.

13
1
yanıtYanıtla
LÜTFETMİŞLER:

TAZMİNAT VERMEDEN İDARE ETMEK İÇİN İLK ONBİR AYDA KOVULAN YÜZBİNLERCE TAZMİNATSIZ KOVULMA MADURLARINA GALİBA NİHAYET DEVLET ACIDI. GEÇMİŞTEKİ MADURLA NE OLCAK ? MUHTEMELEN GİNE AVUÇLARINI YALAYACAKLAR.

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title