Haberler

Bingöl, Alevi Olmasına Rağmen İsminin Neden "Yavuz" Olduğunu Açıkladı

Güncelleme:

Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin babası tarafından bilerek aşağılanmaması için "Yavuz" konulduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı. Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır.

"ÇOK İYİ YERLERE GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

Yavuz Bingöl, daha sonra bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tunceli Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Yavuz Bingöl Güncel Haberler

500

Yorumlar (127)

DERSIM liMobil-ANDROID:

bu kadar yalakaliktan sonra onumuzdeki secimde tayyip seni bir yerden vekil sectirir artik yavuz yalamaya devam etttt

39
46
yanıtYanıtla
Bozkurt RomaMobil-IOS:

Yavuz Bingöl ermenidir bunu herkes iyi bilir

25
43
yanıtYanıtla
RAZKON:

İkide bir aleviliktir ekranlarda , sağda solda , umuma açık yerlerde baskı altında olduklarını söyleyip kaşıyıp duruyorlar, ben türk olarak alevi olmak istemiyorum, sizde zaten türk olmak istemessiniz konuları ikidir proveke eder gibi kaşımayın , herkez konuştu şimdi sıra sanamı geldi bingöllü ee hadi birazda sen gonuş bari ama biryerdede susmasını bilin artık, ayrımcılık yapmadım hemde alevilerden evlendim yıllardır arkamdan aşşalanıyorum türk olduğum için hatta evime geliyorlar çayımı içen ekmeğimi yiyende evimde dahi fesatlık yapmaya kalkıyorlar, gendinizi sütten çıkmış ak kaşıkmı zannediyorsunuz geçmişte olanlar geçmişte kaldı , kendinize başka rant kapıları bulun artık, alalh aşkına devletimizde şunların belirli haklarını versinde bunlarda sussunlar artık yeter yavu

24
30
yanıtYanıtla
EnesMobil-IOS:

Siz seriat yanlisi müslümanlarla beraber hareket edip,Atatürk düsmanligi yapmaya devam edin. Yakinda cocuklarinizin ismini Tayyib,Ebubekir,Furkan vs.koymak zorunda kalin!

9
45
yanıtYanıtla
manyak veli:

alevilerin kimseye biir zarari yoktur. . . . . . . . . . ama bir yararida yoktur

34
18
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

elindeki baglamayi guzel caliyonda yavuz bey senide iyi bag lamislar.... para guzel sey....

30
21
yanıtYanıtla
BÖLDÜNÜZ-ÜLKEYİ:

Bende TÜRK''üm TÜRK Açılımı İSTİYORUM!

37
6
yanıtYanıtla
aleviyim:

onun gibi satılık alevi olmaz olsun babasıda satılıkmışta onun için koymuş 12 yıldır akp alevilere ne vermiş bunlar alevi deyil satılık kufeliler

15
24
yanıtYanıtla
Cikk:

Bi sen eksiktin. . . Ulan bu alevilik kürtcülük bu aralar bana bi populer oldu yav

23
16
yanıtYanıtla
Seçil AslanmobilWeb@haberler.com:

Bir alevi olarak senden nefret ediyorum. Bizi otekilestiren dogru duzgun is vermeyen dislayan bi hukumetin yaninda saf tutuyorsun. Bari deme yaa aleviyim deme. Yalakayimm de. Adimizi kirletme.

17
21
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title