Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Almanya'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'de Ar-Ge yapmanın maliyetiyle Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde Ar-Ge yapmanın maliyeti arasında Türkiye lehine çok ciddi fark var. Dolayısıyla biz yüksek teknolojiyle üretim yapmak isteyen, Ar-Ge ve inovasyon alanında faaliyet gösteren tüm şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmasını özellikle arzu ediyoruz" dedi.

Bakan Işık, Almanya temasları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Programına Arap-İslam Bilimleri Tarihi Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Fuat Sezgin'le görüşerek başlayan Bakan Işık, merkezi Frankfurt'ta bulunan ve dünya çapında tanınan Türk oyun şirketi Crytek firmasını da ziyaret etti. Burada bir dizi incelemelerde bulunan ve Crytek'in kullandığı teknolojiye ilişkin bilgi alan Işık, ziyaretine ilişkin basın mensuplarına da bilgi verdi.

Işık, dünyada pek çok büyük firmanın Crytek'in ürünlerini ve teknolojisini kullandığını belirterek, "Bu gurur verici bir şey. Biz arzu ediyoruz ki, bu birikim Türkiye'de de olsun. Kendilerini bilişim vadisinde bir merkez oluşturmaya ve küçük firmaların büyümesi noktasında da özellikle davet ettik" diye konuştu. Crytek ölçeğinde bir firmanın bilişim vadisinde olmasının sektörün Türkiye'de de hızlı şekilde gelişmesini sağlayacağını vurgulayan Işık, "Arkadaşlarımızın elinde bulunan teknoloji çok önemli bir teknoloji. Teknoloji sadece oyun alanında değil tasarımdan sinemaya, eğitimden sağlık alanına kadar pek çok alanda kullanılan bir teknoloji. Bu teknolojinin Türkiye'de de olması, Türkiye'ye kazandırılması bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Ar-Ge ve inovasyon alanında faaliyet gösteren tüm şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmasını özellikle arzu ediyoruz"

Işık, Türkiye'nin özellikle teknoloji düzeyini yükseltmek için çok ciddi gayret gösterdiğini ve teknolojik dönüşümü sağlamak istediğini dile getirerek, Türkiye'nin ilgili teşviklerin ve desteklerin sağlanmasında son derece cömert davrandığını kaydetti. Türkiye'nin bu alanda Almanya ve ya dünyanın değişik ülkelerine göre çok ciddi teşvikleri olduğuna dikkati çeken Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu desteklerin Türkiye'de artık yavaş yavaş üretime dönmesini görmek de bize mutluluk veriyor. Türkiye'de Ar-Ge yapmanın maliyetiyle Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde Ar-Ge yapmanın maliyeti arasında Türkiye lehine çok ciddi fark var. Dolayısıyla biz yüksek teknolojiyle üretim yapmak isteyen, Ar-Ge ve inovasyon alanında faaliyet gösteren tüm şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmasını özellikle arzu ediyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli kolaylıkları sağlıyoruz."

Crytek firmasının sahiplerinden Avni Yerli ise İstanbul'da tanıtım ofisi açtıklarını ve yatırım planları olduğunu söyledi.

Öte yandan Işık, firmanın bir simulatör oyununu da deneyimleyerek oyun hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Frankfurt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'ni gezen Bakan Işık, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Işık, cami ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönmek üzere Frankfurt havalimanına gitti. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title