Haberler

Beyşehir'de "Her Koltuğa Bir Kitap" Kampanyası

Kampanya çerçevesinde yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerin koltuklarına kitap bırakıldı.

Beyşehir'de, "her koltuğa bir kitap" projesi kapsamında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerin koltuklarına kitap bırakıldı.

Beyşehir'de, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphane Müdürlüğü'nün işbirliği çerçevesinde başlatılan kampanya nedeniyle Beyşehir terminalinde bir tören düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, törende yaptığı konuşmada, Türk toplumunda süregelen okuma alışkanlığının olmadığı, boş zamanlarını iyi değerlendiremediği yönünde hep eleştiriler yaptıklarını vurguladı.

Beyşehir Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir tarafından ortaya atılan düşüncenin proje haline dönüştürülerek, kurumların güçlerini bir araya getirecek bir sinerji oluşturmak, ilçede okuma alışkanlığını geliştirmek adına böyle bir kampanyayı başlattıklarını belirten Başıbüyük, kendilerinin de bu düşünceyi değerlendirip böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

Başıbüyük, etkinliğin amacı hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Bizim ilçemizde bin civarında koltuğa sahip taşıma işi yapan taşıyıcı arkadaşlar var. Bunlardan bir kısmı ilçemizin uzak mahallelerine, bir kısmı ilçeden il merkezine gidiyor. Buradan hareket eden araçların koltuklarına okunacak materyalleri bırakacağız. Halkımızın ilgisine sunacağız. Yolculuk yapan arkadaşlarımız elbette yolculuğun bitim süresine kadar oraya bırakılan kitabı, broşürü ya da derginin tamamını baştan sona okumayabilir. Ama en azından merak edip bir göz atar ve okumanın olabileceğini, eve gidince de bir dergi alıp okuyabileceğini ya da yolda bazı konuları, bazı bölümleri dergi ya da kitap içerisinde, bazı kısımları okuduktan sonra içine bir okuma aşkı okuma şevki düşebileceğini ümit ediyoruz. Bu gayretler inşallah birleşerek büyük bir güç olup halkımızın, insanlarımızın okuma alışkanlığını kazanarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceğini ümit ediyorum."

Konuşmaların ardından Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve projeye destek veren kurumların amirleri  yolcu otobüsü ve yolcu minibüslerinin içerisine girerek yolculara okuduktan sonra oturdukları koltuklarında bırakılmak üzere çeşitli kitaplar verdi.  Kampanya kapsamında  yolcu taşıyan araçların her koltuğuna bir kitap bırakıldı. Toplamda ise bin kitap bin koltuğa bırakıldı

Törene, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt,  kurum amirleri, yolcu taşıma şirketi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Özdemir Beyşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title