Haberler

HDP'lilerden Beyoğlu'nda IŞİD Protestosu

Güncelleme:

Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüyen kadınların çoğunlukta olduğu grup, "Şengal halkı yalnız değildir" yazılı pankart taşıdı.

IŞİD saldırılarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarından hazırlanan posterler de taşıyan gruptakiler, saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Galatasaray Meydanı'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

HPD İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Demokratik Bölgeler Partisi İl Eş Başkanı Emrullah Bingöl ve kendisi de Yezidi olan HDP Parti Meclisi Üyesi Osman Ergin de gösteriye destek verdi.

Burada konuşan HDP milletvekili Tuncel, Irak'ın Şengal bölgesinde Kürtlere ve Yezidilere yönelik saldırıları protesto etmek için bir araya geldiklerini belirterek, "IŞİD'in Rojava'ya, Alevilere, Yezidi Kürtlere, Araplara yönelik katliamını nefretle kınıyoruz" dedi.

IŞİD'in Yezidilere yönelik saldırılarının ardından uluslararası kamuoyunun kısmen harekete geçtiğini, BM'nin saldırıları kınadığını, ABD'nin de kısmi bir operasyon yaptığını anlatan Tuncel, Türkiye'nin bu konuda hala sessizliğini koruduğunu söyledi.

Hükümetin Suriye ve Irak politikasını eleştiren Tuncel, "Sessiz kalmak onaylamaktır. IŞİD bugün sadece Kürtler için değil, bütün Ortadoğu halkları için büyük bir tehlikedir" dedi.

"İsrail'in de Filistin halkına yönelik saldırıları var, buradan bir kez daha İsrail'i de kınıyoruz" diyen Tuncel, İsrail'i bu uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Gösteri sırasında Galatasaray Meydanı'nda polisin TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle önlem aldığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Meydanı İstanbul Beyoğlu Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title