Haberler

Bes'ten Gazze ve Suriye İçin Barış Fenerleri

Diyarbakır’da bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, Filistin ve Suriye'de yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla barış fenerleri uçurdu.

Diyarbakır'da bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, Filistin ve Suriye'de yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla barış fenerleri uçurdu.

BES Diyarbakır Şubesi, İsrail'in Filistin'e, IŞİD'in Suriye'ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Batıkent Meydanı'nda dün akşam basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan BES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Karaaslan, emperyalist ülkelerin Ortadoğu'da çıkarları doğrultusunda Arap Baharı adı altında iç savaş çıkarttığını söyledi. İsrail'in Filistin'i, El-Nusra ve IŞİD'in ise Suriye halkını hedef alan saldırılarının yoğunlaşarak arttığını belirten Karaaslan, bunun hazırlanan planın uygulaması olduğunu ifade etti. İsrail'in Filistin'e uyguladığı vahşeti derhal durdurmasını ve bu saldırgan tutumundan vazgeçmesini beklediklerini söyleyen Karaaslan, "İsrail devletinin İslamiyet'ten nasibini almamış Ortadoğu'yu ve özelde Kürdistan'ı yağmalayan, yüzlerce insanı katlederek işgal ettiği yerlerde inanç merkezlerini, camileri, kiliseleri, türbeleri, mezarları yıkan ve en önemlisi de Mekke'de Kabe'yi yıkacağını ilan eden IŞİD'den bir farkının olmadığını, Siyonizm ve emperyalizmin desteği ile yürüdüğünü belirtmek istiyoruz" dedi.

Hükümetin öncelikle İsrail Konsolosluğu'nu kapatarak, konsolosu sınır dışı etmesi gerektiğini belirten Karaaslan, "Hükümet eğer dürüst ve samimi ise derhal İsrail Konsolosluğu'nu kapatarak, konsolosu sınır dışı etmeli, İsrail ile ilgili bütün ticari ve askeri ilişkilerini kesmeli, başta Kürecik Hava Üstü olmak üzere askeri ve sivil amaçlı tüm üstleri kapatmalı, başta Rojava'da IŞİD'e verdiğiniz desteği kesmeli, şimdiye kadar uygulanan Suriye Rojava ve İsrail politikalarınızdan dolayı halktan özür dilemeli, Türkiye-Suriye sınırındaki anlamsız tel örgüleri kaldırarak Rojava halkına yardımların ulaşmasını sağlamalısınız" diye konuştu.

Hazırladıkları dilek fenerlerini barışa, özgürlüğe ve Filistin ile Suriye halkının özgürleşmesi dileğiyle gökyüzüne uçurduklarını aktaran Karaaslan, barış fenerlerinin uçurulmasının startını verdi. Açıklamaya katılan BES üyeleri, daha sonra barış fenerlerini uçurdu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Filistin İsrail Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title