Haberler

Belediye Başkanı Tütüncü Projelerini Tanıttı

AK Parti Kepez Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hakan Tütüncü'nün, "7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje" isimli proje tanıtım toplantısı Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

AK Parti Kepez Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hakan Tütüncü'nün, "7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje" isimli proje tanıtım toplantısı Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Alkışlarla sahneye çıkan Tütüncü, Kepez için hayal edilen projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Kepez'in yıllarca ötelenmiş sorunlarını çözerek ilçeyi Antalya'nın en güzel noktası haline nasıl getirebiliriz bunun çalışması içinde olduk. 5 yılımız dolu dolu geçti. İlk denilebilecek bir çok yatırım projesini, hizmette sosyal ve kültürel projeyle katılımcı belediyeciliği yansıtan birçok projeye imza attık. Yıldızımız her gün daha da artarak parlamaya başladı. Kepez, eskiden olduğu gibi arka mahalle gibi görülen bir ilçe olmaktan çıktı. Gelişmesi takdir edilen projeleri taklit edilen bir belediye haline geldi."

İŞİN SIRRI

İşin sırrının milletin desteği ve vizyon belediyecilik anlayışı olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, şunları söyledi: "Sizden gelen kaynakları yine sizler için kullandık. Bu ilçede yaşamaktan herkes mutlu olsun istedik. En önemli hedefimiz insanların Kepez'de yaşamayı tercih eder hale gelmesini sağlamaktı. Bunları başardık. Bu yüksek nüfuslu vizyonun çalışkanlık dürüstlük ve AK belediyecilik anlayışıyla birleştiği zaman ortaya çıkan dönüşümleri mahallerimizde görüyorsunuz. Kepez'in yıllardır devam eden mülkiyet problemi vardı. Sadece onun üzerinde durmadık. 2B ve imar iskan, problemleri vardı. Kepez'in mülkiyet problemini çözmek en önemli hedefimizdi. Biz sadece mülkiyet problemleri arasında kaybolan belediye olmadık. Yerinde patinaj eden bir anlayışı elimizin tersiyle ittik. Hem imar, hem tapu hem de şehircilik problemlerini içeren modern şehrin bütün unsurlarını çözmeye çalıştık."

"ANTALYA'NIN EN PARLAK YILDIZI"

Mazeret üreten belediye olmadıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekibim mazeretlerin arkasına sığınmadı. Sözlerimizi en güzel şekilde yerine getirmiş olmanın huzuruyla yeni dönemin arefesinde sizlerleyiz. 2019 yılına geldiğimizde acaba Kepez nasıl modern bir şehir olmalıdır. Bunun hedefiyle gerçekten güzel bir çalışma dönemini geride bırakırken önümüzdeki dönemin projelerini hazırladık. Vatandaşların her kesimine hitap edecek projelerimizde herkes kendilerini bulacak. Kapsamlı bir proje çalışması yaptık. 70 proje dedik. 2009 yılında 41 proje ile yola çıkmıştık. Şimdi, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç, emekli bütün yaş gruplarına hitap edecek, Antalya'nın en parlak yıldızı Kepez'dir dedirtecek projeleri sizlerin takdirlerine sunuyoruz."

"2B ORTADAN KALKIYOR"

30 Mart'ta göreve geldiklerinde projeleri bir bir hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: "Kepez insanı daha mutlu ve müreffeh bir Kepez'i hep birlikte inşa edeceğiz. 18 bin tapu verdik. 2B'yi ortadan kaldırıyoruz. Vakıf ve kamu arazileri üzerindeki tapu sorunlarını çözerek inşaat alanlarını genişletiyoruz. Merkezi iktidarla el ele vererek mülkiyet problemlerini ortadan kaldıracağız. 2019 yılında Kepez'de mülkiyet problemleri üzerinden istismar siyaseti yapılamayacak. Bu problemi kesin olarak çözeceğiz."

"BELEDİYELER İSTİHDAMA KATKI SAĞLAR"

İşsizlik sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların şehir olarak yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

"Belediyeler istihdama katkı sağlar. Yeni tesis kurmazlarsa, yeni işletmeler hayata geçmezse, iş kapıları bulmazlarsa bu istihdam nasıl sağlanacak. İşte bugün yapacağımız hizmetlerin her birisi, birer işletmedir. Bizim yapacağımız gereken şey şudur. Doğruları doğru şekilde yüksek bir vizyon hedefinde ortaya koymaktır. Şehrin önünü açarsanız, imar planlarıyla cazip hale getirirseniz, yatırım için tercih edilen bölge haline getirirseniz oralarda yeni istihdam alanları açılır. İşte biz buna talip olduk. 5 yıl boyunca bunu yaptık. Kepez Park Varsak projesinde 4 ayrı işletme var. Onlarca kişi istihdam ediliyor. Bu tesisleri, bu eseri ortaya koymazsak, bu istihdam kapılarını nasıl aralayacağız?"

"BİZ HALKI KANDIRMADIK"

Seçim zamanında adayların bol keseden attığını dile getiren Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: "Biz asla halkı kandırmadık. Asla yalandan kandırandan yana olmadık. Biz Kepez'i çok seviyoruz. 70 projeyi hayata geçirdiğimiz zaman bütün mahalleler çok farklı bir değerle buluşacak. Konyaaltı'ndan, Lara'dan Kepez'in farklı mahallerine çok farklı bir sirkülasyon başlayacak." Önemli projelerini sinevizyon eşliğinde anlatan Başkan Tütüncü, şunları söyledi: "Dokuma alanı kongre merkezi 50 kişiden 10 bin kişiye kadar salonlarıyla Türkiye'nin en önemli kongre merkezi uluslararası alanda kongrelerin yapılabileceği bir yer olacak. Tesis inşa edildiği zaman güzel bir su parkıyla bölgede en az 2 bin 500- 3 bin kişi istihdam edilecek. ORÜS alanına yapılan kongre merkezi bu büyük merkezin besleme ünitesi olacak. İki proje birbiriyle entegre haline gelecek. 7 ay değil kongre turizmiyle 12 ay turizm olacak."

Antalya'nın en büyük şehir kütüphanesini Kepez'de kuracaklarını aktaran Başkan Tütüncü, şöyle konuştu: "Teknolojinin son imkanlarını kullanarak Antalya'nın kültür sanatına hizmet edeceğiz. Elektronik kütüphanecilikle Türkiye'nin bir çok kütüphanesine bağlanmak koşuluyla yararlanılabilinecek. Elmalılı Hamdi Yazır Araştırma Merkezi, Antalya'nın ve Türkiye'nin tüm araştırmacılarına hizmet verecek. Salonları ve farklı akademik çalışmaların yapılabileceği elektronik kütüphane hizmetini alabileceği bir merkez olacak. Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri, Barış Manço Müzik Ödülleri, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülleri kültür sanat alanında bazı projelerimizdir."

Başkan Tütüncü, bu projelerin tamamında yemyeşil, çevreci, sosyal projeleri olan, kültür sanat belediyeciliği ve sosyal projeleri olan bir belediyecilik görüldüğünü belirterek "Hizmet ve yatırım görüldü. AK Parti belediyeciliği hizmet ve yatırım belediyeciliğidir. Bu projelerin tamamı ve daha fazlası Antalya'ya armağan edilecektir" dedi.

"ANTALYA HAKETTİĞİ HİZMETİ ALACAK"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise, bir belediye başkanının Hakan Tütüncü gibi olması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Vizyon sahibi, şehrin emini, esnafı, işadamını, o beldede yaşayan herkesi kucaklayan ve düşünen, onların derdi için dertlenen milletine sevdalı olmalıdır. Bir belediye başkanı Hakan Tütüncü gibi olmalıdır. Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 10'da bir bütçesiyle bu hizmetleri ortaya koydu. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Tütüncü nasıl 49 proje yaptıysa, şimdi bu 70 proje ile önümüzdeki dönem Kepez'in çok daha büyük kent olmasını sağlayacaktır. Yapmayan, yaptırmayan bir zihniyete rağmen bu kadar proje yaptı. Önümüzdeki dönem Menderes Türel ile Hakan Tütüncü el ele vererek Antalya hakettiği hizmetle buluşacak. Antalya hizmetle buluşacak. Hakettiği hizmeti alacak."

"BELEDİYECİLİK KOLAY İŞ DEĞİLDİR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de önemli bir yerel seçimde sona doğru yaklaştıklarını vurgulayarak, bu seçimde hizmet ve projelerin yarışmasını istedi. Yalan vaatler ve iftiraların yarışmamasını isteyen Türel, şunları söyledi: "Her belediye seçimi bir son değildir. Bir yeni başlangıçtır. Hakan başkan bugün buraya öyle bir özgüvenle geldi. 41 projesini 2009 yılında vaat eden ve gerçekleştiren bir başkan olarak geldi. Belediyecilik kolay iş değildir. Belediyecilik hizmet sanatıdır. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Bizimle hizmette yarışamayanlar ancak mazeret limanına ve mazeretlerin arkasına sığınır. Belediyecilik makamı mazeret makamı hiç değildir."

Bütün adayların vatandaşa en iyi hizmeti kendilerinin vereceğini söylediğini kaydeden Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkes bu iddiayı ortaya koyuyor. Vatandaş geriye bakıp hizmetleri ile adayların ne kadar inandırıcı en iyi şekilde göreceklerdir. Biz mazeret belediyeciliği değil her zaman çözüm belediyeciliği yaparız. Enkaz edebiyatı borç edebiyatı ile Antalya'ya 5 sene kaybettirmek kimsenin hakkı olmamalıdır. İnşallah Antalya bir daha böyle kayıplar yaşamaz. Borç, enkaz edebiyatı aldı başını gitti. Hani Antalya Ankara'dan zengin olacaktı? Gazetecilerin sorusuna başkan Akaydın, 'Ben Antalya'nın turistik zenginliklerini söylemiştim' dedi. Bizimle hizmette yarışamayacak olanlar ya yalan ya da yalan vaatlerle yollarına devam ederler." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tütüncü Erdem Beyazıt Ak Parti Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title